NB I

Nem a ruha teszi…

A Debrecen 1-0-ra kikapott a Kaposvár otthonában az OTP Bank Liga második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 2. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Debreceni VSC-TEVA 1-0 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző. Játékvezető: Vad II István
Kaposvár: Hajdúch – Hegedűs D. (Kovács O., a szünetben), Bank, Zámbó – Okuka, Horváth T. (Pedro, 71.), Szafarics, Balázs B., Pavlovics (Jánvári, 78.) – Oláh L., Vrucina. Edző: Prukner László
Debrecen: Polekszics – Bernáth, Ludánszki, Oláh G. (Dombi, 71.), Szűcs I. – Kulcsár T., Lucas, Spitzmüller, Ferenczi J. – Csorba (Vinicius, 76.), S. Nikolics (Szécsi, 71.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Zámbó (27.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Soha nem látott összeállításban, kvázi tartalékcsapattal, vagy második sorral lépett pályára a Debrecen, egyrészt a Bajnokok Ligája-selejtező párharc, másrészt a sérülések miatt. Egyedül Kulcsár Tamás maradt hírmondónak az alapcsapatból. A döglesztő hőségben érdekes kérdés volt, hogy a kaposváriak mikor kezdenek a valós erőviszonyoknak megfelelően játszani, tehát mikor érvényesítik tudásbeli fölényüket. Néhány perc kellett, hogy rájöjjenek, nem a ruha teszi az embert… A piros mez, a felirat és a DVSC-címer stimmelt, de ennek a debreceni tizenegynek sok köze nem volt a veretlen bajnokcsapathoz, illetve a múlt heti, Győr-verő együtteshez.

Erre hamarosan a somogyiak is ráeszméltek, és a játék áttevődött a kétéves eltiltás után visszatérő montenegrói Vukasin Polekszics kapuja elé. Csak idő kérdése volt, hogy a Rákóczi vezetést szerezzen, s ez a 27. percben, Zámbó Bence szabadrúgása jóvoltából sikerült is. Akcióból előtte és utána is kimaradtak a ziccerek, pedig Oláh Lóránt egymaga megnyerhette volna a meccset a házigazdának 45 perc alatt. A hajdúságiaknak momentumuk sem volt, a labda is alig volt náluk, így számottevő helyzetig sem juthattak. Fordulás után sem változott jelentősen a játék képe, bár a vendégek jobban igyekeztek, de valamirevaló gólveszélyt így sem jelentettek a magabiztosan védekező, de impotensen támadó Kaposvár ellen.

Debreceni szemszögből a fehéroroszok elleni kupapárharc áldozata lett három bajnoki pont. Hogy erre feltétlenül szükség volt-e?! Talán igen, hiszen elsősorban a sok utazástól és a sérülésveszélytől kímélte meg kezdőcsapatának tagjait Kondás Elemér. Tiszta szívből kívánjuk, hogy sikerüljön a továbbjutás a BATE Boriszov ellen, és ki tudja, hogy mekkora jelentősége lesz ennek a kaposvári meccsnek tavasszal? Ha ismét szoros lesz a bajnoki hajrá, és csupán egy-két pont dönt majd az aranyéremről, akkor bizony hiányozni fognak ezek a pontok. A Rákóczi örülhet, hogy éppen most került sor erre a meccsre a bajnoki címvédő ellen, mert ezzel a játékkal a DVSC legjobbjai ellen aligha lett volna győzelmi esélye.

A debreceniek tavaly május után ismét bajnoki meccset vesztett, mert a mennyiség az ő esetükben sem egyenlő a minőséggel.

– A Debrecen részéről erre számíthattunk, hiszen két fontos fronton képviselteti magát a csapat: a Bajnokok Ligája-selejtezőben, illetve a bajnokságban. A jó BL-szereplés nem elhanyagolható, sőt nagyon fontos, ezért kissé feláldozta a mai eredményt a DVSC, ami érthető. Így sikerült, de szerintem ezt majd később behozzák – vélekedett a Rangadó.hu állandó szakértője, Köves Roland, a Kaposvár és a Siófok egykori játékosa. – A Kaposvár megérdemelten nyert, a játék az első negyedórában is jó volt, ez két nagy helyzetben mutatkozott meg Oláh Lóránt részéről, majd jött a vezetőgól. A második félidőben is a Rákóczi birtokolta többet a labdát, uralta a játékot, s helyzeteket alakított ki. Jó játékkal vertük a Debrecent, s az MTK elleni meccshez képest ég és föld volt a különbség. Egy-két poszton látható is volt a változtatás, Hegedűs Dávid például belsővédő lett. Ezekkel a módosításokkal mindenképpen csak jól járt a csapat, s ez az eredményben is megmutatkozott. Gól nélkül lehozta a csapat a mai találkozót, ez a középpályás-részleget és a hátsó alakzatot dicséri, de a támadók is jól teljesítettek, Oláh Lóránt aktív, erőszakos és kiismerhetetlen, Vrucina pedig agresszív és kemény volt. A horvát csatár jó játékot mutat, hamarosan a szurkolók kedvenc lehet. A Győr és a Kecskemét elleni, idegenbeli mérkőzések következnek, amelyeken szerintem egy döntetlenre jónak kell lennie a Kaposvárnak.

Olvasói sztorik