NB I

Voltak pozitívumok is

Waltner Róbert álma nem vált valóra: bár gólt lőtt, a Rákóczi kikapott a bajnoki nyitányon.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

MTK–Kaposvár 3-1. Meglepő meccs volt az OTP Bank Liga első fordulójának vasárnap délutáni találkozója. A fővárosiak gyors, pontos, lelkes játékára számítani lehetett, arra viszont már kevésbé, hogy a somogyiak csak asszisztálni fognak mindehhez. A rutinos támadókettőshöz meglehetősen ritkán jutott el a labda, így alig tudták kamatoztatni rutinjukat. A csapat egyik újonca, Bojan Vrucina csereként lépett pályára, és gólpasszt is adott. A Rangadó.hu érdeklődésére Waltner Róbert elmondta, a horvát csatár érkezésével nőtt Prukner László vezetőedző variációs lehetősége. A hosszú légióskodás után visszatérő 35 éves játékos hozzátette, szerinte a jelenlegi keret is képes lesz jól szerepelni.

– Mi volt a kaposvári csapat legfőbb gondja az idény első tétmeccsén?
– Azért kaptunk ki, mert csapatszinten a saját játékunkhoz képest jóval gyengébben szerepeltünk, s a hibáinkat az MTK könyörtelenül kihasználta – vélekedett a Rangadó megkeresésére Waltner Róbert. – Reméljük, időben jött a pofon. Azon dolgozunk, hogy a hibáinkat kijavítsuk. Biztos erősebbek lennénk, ha jönne még néhány játékos, de szerintem ez a keret is megoldaná a feladatot, képesek vagyunk jól szerepelni.

– A rutinos horvát csatár, Bojan Vrucina ismert csapatokban játszott korábban. Segítségére lehet a Rákóczinak?
– Én is néztem a transfermarkt.de oldalon a statisztikáját, és azt, hogy milyen klubokban szerepelt. Mondjuk, nem nagyon játszott, de ott volt, és az edzéseken is látszik, hogy jó játékosról van szó. Az edzőnknek is nagyobb a variációs lehetősége, mióta ő itt van, és tőle kaptam a gólpasszt is. Arra számítottam, azt álmodtam meg, hogy az én gólommal nyerünk az első meccsen, de sajnos ez nem jött össze.

– Az MTK elleni kezdőcsapat nyolc tagja már az előző szezonban is alapember volt Kaposváron. Érezhető az összeszokottság?
– Bizonyos esetekben, az edzéseken, illetve az edzőmeccseken is lehet látni, hogy a többség régebb óta együtt játszik, de ez az első meccsen nem jött ki. Azért pozitívumok is voltak a játékunkban! Kedden videóztunk, és azt láttuk, hogy többször is az ellenfél védelme mögé kerültünk, de nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeinket. Nagyobb koncentrációra, fegyelmezettebb játékra van szükségünk. Remélem, a jövőben mindez meg fog jelenni csapatszinten.

Két játékos Vácra tart

Valószínűleg két fiatal Rákóczi-játékos is a Dunakanyar-Vác csapatánál folytatja pályafutását. Farkas Péter visszatér oda, ahonnan tavaly nyáron érkezett, Katona György pedig egyelőre próbajátékon szerepel az NB II-es együttesnél – tájékoztatta a somogyiak hivatalos honlapját Illés János ügyvezető.

Olvasói sztorik