NB I

Az elvárásnak megfelelően

Könyves Norbert szerint csapata akkor jó, ha rá tudja erőltetni akaratát az ellenfélre.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Remekül sikerült az MTK visszatérése az élvonalba. A fiatal fővárosiak a vasárnap délutáni hőgutában 3-1-re győztek hazai pályán a Kaposvári Rákóczi ellen. A harmadik gólt Könyves Norbert szerezte, aki az NB II-es idény tavaszi időszakában vált stabil kezdőjátékossá. A 23 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bár újoncnak számítanak az első osztályban, a hat közé kerüléssel lennének elégedettek, hiszen jól sikerült a felkészülésük, s megfelelő állapotban vannak. Elárulta: a somogyiak elleni sikert követően még a mindig szigorú vezetőedzőjük, Garami József is megdicsérte őket.

– A mester azt mondta, azt csináltuk, amit elvárt tőlünk. Megtartottuk a labdát, és jól játszottuk meg, megérdemelten győztünk – mondta a Rangadó megkeresésére Könyves Norbert. – Egy-két technikai hibát kivéve jól játszottunk a nagy meleg ellenére, elégedettek lehetünk a visszatérésünkkel. A Kaposvár visszaállt, védekezett, és kontrákra épített, mi viszont a sok kis passzra alapuló játékunkat nyújtottuk. Az MTK akkor jó, ha rá tudja erőltetni akaratát az ellenfélre! Megfelelő állapotban vagyunk, a felkészülésünk jól sikerült. Jártunk Ausztriában, és a szlovák Senica elleni Európa Liga-selejtező párharcot is felfoghatjuk edzőmérkőzéseknek, csak azt sajnáljuk, hogy nem sikerült a továbbjutás.

Már helyszíni tudósításunkban is hangsúlyoztuk, hogy a fővárosi együttes kezdőcsapatában csak egy újonc, Hidvégi Sándor kapott helyet. Nos, a várakozásoknak megfelelően az összeszokottság látszott is a mérkőzés folyamán az MTK stílusos, pontos játékán.

– Néha szokott egy-két helyen változtatni a mester, de valóban, egyre jobban kezdjük megszokni egymást a mozgások során, tudjuk, ki hogyan indul. Sanyi is volt már itt ezelőtt, tehát neki sem volt új a játékrendszer. Célunk, hogy ott legyünk az első hatban. Egyik csapat ellen sem fogunk feltartott kézzel pályára lépni, hiszen törtünk már borsot az esélyesebbek orra alá is. Gondoljunk csak a Videoton kiejtésére a Magyar Kupából, vagy a Debrecen elleni döntőre, amelyet kis szerencsével megnyerhettünk volna – nyilatkozta Könyves Norbert.

Olvasói sztorik