NB I

Mégis súlyos Novakovics sérülése

A DVSC kereszt- és oldalszalag-szakadást szenvedő kapusát megműtötték.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Mint ismert, szombaton a Győr elleni mérkőzésen megsérült a Debrecen szerb kapusa, Nenad Novakovics. Már akkor sejteni lehetett, hogy nagy a baj, hiszen nem tudott a saját lábán lemenni a pályáról, és a helyszínen végzett rögtönzött vizsgálatok alapján úgy tűnt, szalagszakadást szenvedett. Ezt nem erősítette meg a néhány nappal később készült MRI-felvétel, ám belső szalagsérülések esetében pontos diagnózist csak úgy tudnak felállítani az orvosok, ha felnyitják a térdet – írja a klub honlapja.

A játékos Münchenbe utazott egy olyan specialistához, akit régóta ismer, és ott bizonyossá vált, hogy belső oldalszalag-, illetve hátsó és elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, emellett leszakadt egy porcdarab is. Tegnap megoperálták, nyolc hét múlva pedig az elszakadt hátsó és elülső keresztszalagot műtik meg, tehát nagyon hosszú kihagyás vár rá.

Az elsőszámú kapus távollétében Verpecz István védi a DVSC hálóját, cseréje pedig a montenegrói Vukasin Polekszics.

Szintén megműtötték Farkas II Balázst, akinek a térde még a Mezőkövesd elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg. A támadó Tatán feküdt kés alá. Kiderült, hogy a bal térdében elszakadt a keresztszalag, így ő is hosszabb pihenőre kényszerül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik