Hírek

Annyi gól, ahány helyzet

Tiber László úgy látta, a Videoton azt játszotta, amit előny birtokában, idegenben kell.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

A Slovan Bratislava után a KAA Gent együttesét is kiejtette a Videoton az Európa Liga-selejtezőből! A szlovákok ellen két döntetlennek, a belgákkal szemben, a harmadik fordulóban azonban kettős győzelemmel jutottak tovább a székesfehérváriak, hiszen hazai pályán 1-0-ra nyertek, az idegenbeli visszavágót pedig 3-0-ra megnyerték! Jó taktika, jó kivitelezés, és némi szerencse – röviden így lehetne összefoglalni Tiber László véleményét a csütörtök esti meccsről. A Rangadó.hu állandó szakértője kifejtette, egyre jobban összeszoknak a játékosok, és a más stílusokkal, más kultúrákkal, gyorsabb játékkal való találkozás megacélozza, megedzi őket.

– Szép játék ez a futball, a tízedik percben már négy-null lehetett volna oda, hiszen Bozsovics rendre rosszul jött ki a kapujából. De átvészeltük ezt az időszakot, majd egy mélységi passzból jött a kiváló kontra, a Videoton első gólja, s abban a pillanatban eldőlt a továbbjutás, mert látszott, hogy ez a belga csapat nem fog három gólt rúgni. Ahogy múlt az idő, egyre idegesebb lett a Gent, és a kiállítás megpecsételte a hazaiak sorsát – elemezte a látottakat a Videoton és a Siófok egykori legendás játékosa. – A Videoton azt játszotta, amit előny birtokában, idegenben kell. Egygólos összesítésbeli előnyben jól megszervezték a védelmüket, és az elején szerencséjük is volt. De mint tudjuk, szerencséje csak annak van, aki tesz érte, és a fehérváriak nagyon sokat tettek.

Tiber László kiemelte, a fehérváriak rengeteget futottak, az ellenfél pedig nem használta ki a magyar együttes hibáit.

– Nagyon jó volt a felvezetésben a Belgiumban élő magyarok nyilatkozata, hiszen Balog Tibor, Czvitkovics Péter és Fazekas László is rávilágított, hogy a belgák várhatóan megnyomják majd az első negyedórát, és a széleken, különösen a baloldalon nagyon veszélyesek – szögezte le a Videoton tehetségkutató-edzője. – Nagyon higgadtan, taktikusan visszaállt a Videoton, és annyi gólt lőtt az egész meccs során, ahány helyzete volt. Nem tudom, kivel sorsolják össze a csapatot, de bárki legyen is a következő ellenfél, legalább ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. Egyre érettebb a csapat, minél több nemzetközi meccset játszik. Egyre jobban összeszoknak a játékosok, és a más stílusokkal, más kultúrákkal, gyorsabb játékkal való találkozás megacélozza, megedzi őket. Cél a csoportkörbe jutás!

Olvasói sztorik