Hírek

Egy hét alatt egy-hét…

A Debrecen 4-1-re kikapott a belga FC Bruges otthonában az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Európa Liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó
Club Brugge KV (belga) – Debreceni VSC-TEVA 4-1 (1-1)
Brugge, 25 ezer néző. Játékvezető: Aytekin (német)
Brugge: Jorgacsevics – Hoefkens, Donk, Larsen (Almeback, 54.), Figueras – Vazquez, Blondel (Van Acker, 61.), Refaelov – Meunier (Jorgensen, a szünetben), Tchite, Bacca. Edző: Georges Leekens
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Mohl – Bódi (Kulcsár T., 71.), Varga J., Szakály (Spitzmüller, 80.), Rezes – Sidibe (Korhut, 54.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Larsen (25.), Vazquez (48.), Tchite (50.), Bacca (66.), illetve Szakály (34.)
Kiállítva: Rezes (40.)
Továbbjutott: FC Bruges, kettős győzelemmel (7-1)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A Ramos kiállítása miatt a nyíregyházi első meccsen összeszedett háromgólos hátrány (0-3) miatt úgy léphetett pályára a Loki a belgák vendégeként az Európa Liga-rájátszás visszavágóján, hogy tulajdonképpen semmi veszítenivalója nem volt. Nyugodtan, felszabadultan játszhatott a magyar csapat, és sokan úgy vélték, ez lehet a hajdúságiak fegyvere. Ebben bízott az a mintegy száz debreceni szurkoló is, aki elkísérte az együttest. Az összecsapást egyébként megtekintette Czvitkovics Péter és az Andlerlecht játékosa, Juhász Roland is – tudósít a DVSC honlapja.

Majdnem megtelt a Jan Breydel Stadion, és a hazaiak döbbenten nézték, hogy Rezes László helyzetével kezdődik a találkozó, majd a harmadik percben szabadrúgást végezhettek el a látogatók kedvező helyzetből, és a középpályás majdnem ezt is bevágta. A Bruges-nek nemhogy helyzete nem volt az első negyedórában, de még a saját térfelét se nagyon tudta elhagyni. Szépen, fokozatosan azonban kezdték átvenni az irányítást a belgák, és a 25. percben egy pontrúgás után a vezetést is megszerezték. Csakhogy a 34. percen egyenlített a Debrecen: Bódi Ádám lövését még védte a kapus, a kipattanót azonban Szakály Péter a hálóba vágta. Még mielőtt azonban elkezdhettek volna reménykedni a magyarok, a játékvezető gondoskodott róla, hogy esélye se legyen a DVSC-nek, ugyanis második sárga lappal kiállította Rezes Lászlót, aki addig csapata egyik legjobbja volt.

A második félidő elején öt perc alatt két gólt kapott a vendégcsapat, s innentől a belgák abszolút felszabadultan játszottak, sok helyzetet dolgoztak ki. Kondás Elemér frissített, bevitte Sidibe helyett Korhut Mihályt, de a változtatás ezúttal nem segített, együttese megkapta a negyedik gólt is. A végén már nem erőlködtek a belgák, középen járatták a labdát, egyszer-kétszer ugyan megindultak, de nem vitték túlzásba. A Loki mindent megtett, de nem bírta el az ismételt kiállítást, amely zsinórban a harmadik nemzetközi mérkőzésen történt meg. A magyar bajnok így búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Péntek délelőtt jelentkezik hagyományos rovatunk, a Rangadó.hu szakértője, amelyben a korábbi DVSC-vezetőedző, Pajkos János szakmai véleményét olvashatják a mérkőzésről!

Olvasói sztorik