Kiemelt hírek

A szabadrúgásgól-szerző boldogsága

A Ferencváros és a Kecskemét elleni bajnoki meccset is Bódi Ádám szabadrúgás-góljával nyerte meg a Debrecen.

A 21 éves Bódi Ádámot a kecskeméti siker másnapján, hétfőn délelőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren értük utol telefonon, hiszen a DVSC jobboldali középpályása már az U21-válogatott tagjaként utazik Walesbe. Előbb feladta a csomagját, majd átvette a beszállókártyáját, keresett egy viszonylag csöndes zugot a tranzitváróban, és készségesen válaszolt a Rangadó.hu kérdéseire.

– Két meccs, két gól, hat pont. Pestiesen szólva: ez nem piskóta!
– Győztes gólt szereztem mindkét meccsen, előtte ilyen még egyszer sem volt – büszkélkedett a Rangadó megkeresésére a debreceni Bódi Ádám. – Az, hogy ezeket a gólokat én rúgtam, nekem természetesen nagy boldogság, de tulajdonképpen mellékes, hiszen a csapat harcolta ki a sikert. Kecskeméten évek óta nem tudtunk nyerni, most is nagy volt a küzdelem, de tíz emberrel is mentünk, nem adtuk fel, elhittük, hogy győzhetünk!

– A kiállítás után, a második félidőben sem adták fel a támadásokat. Nem volt ez kissé kockázatos?
– Biztosan kockázatos volt, de meg akartuk nyerni a meccset! Egyébként már az első félidőben döntésre vihettük volna a dolgot, több helyzetünk volt a kapu előtt. A hazaiaknak csak a második részben volt egy nagy lehetősége, Tököli révén. Ha a kiállítás jogos volt, akkor Csukicsnak is járt volna a piros lap. Coulibalynak nyilván nem kellett volna odaütnie, de nem ok nélkül tette, hiszen a kecskeméti leköpte őt. Tehát vagy egyiket sem lett volna szabad kiállítani, vagy mindkettőt. A bíró csak az ütést látta. Mindez feldobott minket, meg akartuk mutatni, hogy tíz emberrel is van tartása a csapatnak, de a végére teljesen elfáradtunk.

– Sokat gyakorolja a szabadrúgásokat?
– Olyan sokat azért nem… A hét elején keményebb munkát végzünk, aztán a vége felé, amikor közeledik a meccs, pörgősebbek az edzések, és a végén mi, akik szabadrúgásokat vagy a tizenegyeseket szoktuk lőni, kinn maradunk tíz-tizenöt percet. Ez öt-hat lövést jelent. Nagyon jó érzés, hogy most kétszer meccsen is összejött!

– A csapaton belül hogyan értékelik a jó szereplést?
– Nagy öröm ez mindenkinek, hiszen mi sem számítottunk ilyen jó kezdésre. Négyből négy meccset nyertünk, és csak két gólt kaptunk. Nem titkolt célunk a bajnokság megnyerése, de a dobogóra mindenképpen szeretnénk felállni. Jó úton vagyunk, jó irányba haladunk. Nagyon fontos, hogy gyors játékosok alkotják a csapatunkat.

– Az új külföldi játékosokról eleinte nem lehetett tudni, hogy mire képesek, de most úgy tűnik, jól sikerült az erősítés!
– Az elején még nem játszottak, mert erőnlétileg nem voltak olyan állapotban. Selim Bouadla bemutatkozott, egy kis megilletődöttség érződött rajta, mert kezdőként ez volt az első meccse. Egyértelműen erősítést jelentenek számunkra.

– A hétvégén rangadót játszanak a Videoton ellen, de nem tud zavartalanul készülni, mert Walesbe utazik az U21-válogatottal.
– Most csak a Wales-meccsre koncentrálok. Egyébként ők sem készülnek teljes kerettel, és máskor is volt ilyen.

– Mit vár a Wales elleni felkészülési meccstől?
– Ez lesz a főpróba az Európa-bajnoki selejtező előtt. Azért játszunk Wales ellen, mert hasonló a stílusa, mint az ír válogatottnak, és szokjuk a környezetet is. Reméljük, győzelemmel térünk haza!

https://www.youtube.com/watch?v=pYcAVnZy9FQ&

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik