Hírek

Legyőzte Írországot az U21-válogatott

Róth Antal együttese közel került ahhoz, hogy megszerezze a harmadik helyet Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában.

Kapcsolódó cikkek

U21 Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 7. forduló
Magyarország – Írország 2-1 (2-1)
Kecskemét, 500 néző. Játékvezető: Sztojanov (bolgár)
Magyarország: Gulácsi – Sváb, Kádár, Fodor F., Szolnoki – Simon Á., Fiola – Bódi (Varga R., 94.), Kovács I. (Beliczky, 88.), Gosztonyi (Balázs B., 66.) – Futács. Szövetségi edző: Róth Antal
Írország: McLoughin – Egan, Cunningham, Duffy, Kiernan – Hendrick, White (Forde, 90.), Henderson, Murphy (Doran, 70.) – Brady, O’Kane (Barton, 70.). Szövetségi edző: Noel King
Gólszerzők: Futács (15.), Kovács I. (27.), ill. Brady (tizenegyesből 39.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

U21-es válogatottunk lejátszotta utolsóelőtti mérkőzését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, Kecskeméten az ír korosztályos csapat volt az ellenfél. A csoport harmadik helyéhez a mieink számára elengedhetetlen volt a győzelem, míg az íreknek még volt esélyük a pótselejtezőt érő második helyre is – tudósít az MLSZ honlapja.

Az első veszélyes lövésre hét percet kellett várni, ekkor Bódi Ádám távoli próbálkozása után a keresztlécet érintve hagyta el a pályát a labda. A 12. percben Murphy fejelt néhány lépésről a kapu fölé, a 15. percben pedig megszereztük a vezetést: Futács Márkó kapott labdát az ír tizenhatos előterében, a védők nem támadták, így 23 méterről kapura lőtt, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (1-0).

A folytatásban az írek enyhe mezőnyfölényben futballoztak, de a 26. percben egy kontra végén növeltük az előnyt: Futács futott el a baloldalon, levitte a labdát az alapvonal közeléig, majd pontosan passzolt középre, ahol a védőjét megelőző Kovács István érkezett, és két méterről a kapu közepébe helyezett (2-0).

A 40. percben Fodor Ferenc szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Brady értékesítette (2-1). A félidő hosszabbításában egy kezezés miatt mi is tizenegyeshez jutottunk, de Futács rosszul helyezett lövését védte Ian McLoughlin kapus, a kipattanót a támadó öt méterről a kapu fölé vágta.

A második félidőben az írek mozgósítottak nagyobb energiákat a gólszerzés érdekében, többet birtokolták a labdát, de kidolgozott akciókból nem tudtak veszélyeztetni, legnagyobb lehetőségeiket pontrúgásokból alakították ki. A magyar kontrák sem voltak veszélytelenek, előbb Bódi lövése volt széles, majd a 75. percben Sváb Dániel került helyzetbe, de lövése néhány centivel célt tévesztett.

A hajrában a vendégek sokat tettek az egyenlítésért, de mindhiába, a magyar válogatott 2-1-re győzött, és nagy lépést tett a harmadik hely megszerzéséért a csoportban. Jövő hétfőn Liechtenstein lesz az ellenfél Kecskeméten, a cél eléréséhez azt a találkozót is meg kell nyernünk, illetve az olaszoknak legalább egy pontot kell szerezniük hazai pályán az írek ellen.

– Tudtuk, hogy az ellenfél miben erős, és ismertük a gyengéiket is, az volt a cél, hogy az információk birtokában úgy oldjuk meg a feladatunkat, hogy a végeredmény számunkra legyen pozitív. Ez sikerült, az elmúlt egy évben abban mindenképpen előreléptünk, hogy az ilyen mérkőzéseket képesek vagyunk megnyerni – értékelt a lefújás után Róth Antal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik