Hírek

A Barcelona a kedvence

Az U20-válogatott Pekár László szerint koránt sincs temetői hangulat a KTE-nél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző szezonban mutatkozott be az élvonalban, az idén pedig már öt meccsen pályára lépett, ebből háromszor kezdőként. A kecskemétiek reménysége, a 19 éves Pekár László az U20-válogatottnak is tagja, amely szerdán 3-3-as döntetlent játszott Szerbiával. A fiatal középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a KTE eddigi kevésbé sikeres teljesítménye ellenére egységes a csapat, és bíznak abban, hogy a későbbiekben jobban teljesítenek majd.

– Hogyan ítélte meg a válogatott játékát a szerbek elleni találkozón?
– Az első félidőben játszottam, akkor gyengébben ment a csapatnak, hiszen eredményesebbek inkább a második játékrészben voltunk – mesélte a Rangadó.hu megkeresésére Pekár László. – Sajnos pontrúgásból kaptuk a második gólunkat, ott jobban figyelhettünk volna. Egyébként hajtós, nagy iramú mérkőzés volt, a szerbek a rájuk jellemző módon játszottak, kemények voltak, ütöttek-vágtak, de úgy érzem összességében helytálltunk ellenük.

– Mi a véleménye a Kecskemét eddigi bajnoki szerepléséről?
– Próbálkozunk, de egyelőre nem jönnek az eredmények úgy, ahogy elterveznénk. Sokszor a szerencse is elpártol mellőlünk, talán a későbbiekben majd ez is változni fog. Az előrejátékban vannak hiányosságaink leginkább, hiszen a gólszerzéssel kicsit hadilábon állunk, ebben kell leginkább javulnunk. Ennek ellenére nincs temetői hangulat az öltözőben, egységesek vagyunk, dolgozunk tovább a jobb eredményekért.

– Elégedettséggel tölti el, hogy 19 évesen már ennyire számításba veszik a csapatnál?
– Elégedett nem lehetek, hiszen még nem állítanám, hogy alapembere lennék a Kecskemétnek. Sokat kell még letennem az asztalra, hogy igazán elismerjenek. Igyekszem a legtöbbet kihozni magamból minden edzésen és meccsen.

– Van kedvenc külföldi bajnoksága, ahol a később szívesen játszana?
– A spanyol bajnokság áll a legközelebb a szívemhez, kedvenc csapatom a Barcelona, nagyon tetszik az a sokpasszos futball, amit ők játszanak. Iniesta és Xavi pedig a maguk posztján világklasszisok, az ő játékukat különösen csodálom.

Olvasói sztorik