NB I

Ameddig van töltényük, lőniük kell

A klubvezetés megegyezett a távozó Simon Antallal, így az érkező Mészáros Ferenc leülhet a kispadra.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Jámbor János mecénás, és segítője, Vancsa Miklós távozott az Egri FC-től, mert John P. Marshall lett a többségi tulajdonos. Az angol befektető az edzőváltás mellett döntött, ezért Simon Antalnak és stábjának nem volt maradása. Igen ám, de az új vezetőedző, Mészáros Ferenc addig nem ülhetett le a kispadra, amíg az illetékesek nem egyeztek meg a válás feltételeiben a Simonnal. Két héten keresztül húzódott-halasztódott az ügy, mígnem csütörtökön kiderült, immár hivatalosan is megtörténhet a váltás, és a szombati, Videoton elleni bajnokin már nem a beugró Tóth Dénes klubmenedzsernek kell vezetnie a kiesőhelyen álló egrieket.

A Rangadó.hu érdeklődésére Mészáros Ferenc úgy fogalmazott, jelenleg jobban aggasztja a sok sérülés, mint bármi más.

– Örül, hogy végre megoldódott a probléma?
– Természetesen, hiszen a tiszta dolgokat szeretjük. Nehéz dolog volt, hiszen nem meccselhettem, nem lehettem a játékosok közelében, csak a háttérben dolgozhattam – mesélte Mészáros Ferenc.

– A Győr elleni továbbjutásra lehet alapozni a tavaszi folytatásban?
– Azt hiszem, igen. A srácok nagyon gyorsan megértették, mit szeretnék, befogadóak voltak, ez is része a sikernek. Az igazolásaink gyorsan történtek, ad-hoc módon, és sajnos sok a sérültünk. Az egyik legjobb játékosunknak, Piller Józsefnek kedden elszakadt a keresztszalagja, több hónapos kihagyás vár rá. A francia Koné térde és bokája a győri visszavágón sérült meg, és Pavicsevics is sérült volt egész héten. Ez sokkal jobban aggaszt, mint bármi más.

– A Videotonnal játszanak szombaton, de a jelenlegi helyzetben nagyjából mindegy, ki az ellenfél…
– Ezzel egyetértek. Mindenki tudja, hogy kisebb csodának kellene történnie, hogy bennmaradjunk, de ameddig van töltényünk, lőnünk kell! Nem adjuk fel, de két-három bravúrra mindenképpen szükségünk lenne ahhoz, hogy elérjük a célunkat.

Olvasói sztorik