NB I

Tulajdonosváltás után edzőcsere

Az Egri FC angol befektetője, John P. Marshall kirúgta Simon Antal vezetőedzőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Másfél éve érkezett Egerben főtámogatóként Jámbor János, illetve segítője, Vancsa Miklós. Ők a szakmai stáb élére Simon Antalt kérték fel, aki az első szezonban NB II-es bajnokcsapatot csinált a másodosztályban újonc egri együttesből. Az élvonalban 17 forduló után az utolsó előtti, 15. helyen áll a csapat, amely nagyon nehéz helyzetben van a bennmaradást illetően.

Jámbornak és Vancsának egy héttel ezelőtt menniük kellett, mert Kocsis Zoltán tulajdonos a továbbiakban nem tartott igényt a segítségükre, a pénzükre. Helyettük érkezett az angol John Marshall, aki korábban a Vác csapatát próbálta felvirágoztatni. Egerben többségi tulajdonos lett, és úgy döntött, a tavaszi szezonnak már nem Simon Antal irányításával fut neki az együttes…

A menesztett edző utódjáról még nincs hivatalos döntés.

Elbocsátó nem szép üzenet

Az élvonalbeli Egri FC labdarúgócsapata csütörtökön bizonytalan időre felmentette a további munkavégzés alól Simon Antal vezetőedzőt, Vojtekovszki Csaba segédedzőt és Kövesfalvi István kapusedzőt.

A hét eleje óta tartó átadás-átvételi folyamat kapcsán a tulajdonosok a szakmai stábbal egyeztettek, a megbeszélésen pedig egyértelművé vált, hogy a felek másként képzelik el a klub jövőjét, ezért bizonytalan időre és további egyeztetésekre sort kerítve felmentették a három edzőt a munkavégzés alól. A tulajdonosok úgy látják, más kezében talán erősödne a jelenleg nehéz helyzetben lévő csapat és egy másik stratégiát követve lehetne az NB I-ben tartani a klubot.

A szakmai stáb tagjaival pénteken folytatódnak az egyeztetések, de az Egri FC-t eddig irányító Simon Antal a folytatásban is szorít a csapatnak.

– Most még nagyon friss minden, le kell ülepednie bennem a történteknek, fel kell dolgozni az elmúlt időszakot – jelentette ki a klub honlapján Simon Antal. – Egerhez sok minden köt, hiszen itt játszottam tíz évig, kétszer voltam NB I-be jutott csapat játékosa, edzőként pedig huszonöt év után sikerült az NB II-ből az élvonalba vezényelni az együttest. Azt gondolom, hogy emiatt aligha kellene szégyenkeznem. Sajnálom, hogy hazai pályán nem sikerült bizonyítani a közönségnek, amely negyedszázadot várt arra, hogy ismét NB I-es csapat legyen a városnak. A jövővel kapcsolatban egyelőre még semmit nem tudok mondani. Az bizonyos, hogy szorítok a csapatnak, hogy ne csak tiszavirág életű legyen az NB I-es szereplés. Fontos lenne, hogy Egerben, ebben a csodaszép turisztikai központban élvonalbeli csapat működjön. Immár azonban nélkülünk.

Olvasói sztorik