NB I

John Marshall az új egri tulajdonos

Az Egri Futball Club Kft-ben angol befektető szerzett többségi tulajdonrészt, aki Vácról érkezett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miközben az Egri FC csapata a Nyíregyházával játszott felkészülési mérkőzést, Kocsis Zoltán a városházán tulajdonostársat mutatott be. A tulajdonrész adásvétele után az új tulajdonos bemutatkozott Habis László egri polgármesternél. John Marshall, az Egri Futball Club Kft. új többségi tulajdonosa vázolta elképzeléseit, és azt, hogy hosszú távú munkában, logikus struktúrában és átlátható gazdálkodásban gondolkodik. A várossal való partnerségen sok múlik, ugyanis a stadionkérdés máig megoldatlan, de erre is pont került. Az ígéret szerint záros határidőn belül kész lesz a pályavilágítás és stabil csapat játszik a tavaszi szezonban – áll a klub honlapján.

– Nem múlik el nap anélkül, hogy ne őrlődnék a Vác FC-vel történtek kapcsán. Győztes típus vagyok, és soha nem adom fel. Biztató volt a beszélgetésem a polgármester úrral Egerben. Úgy gondolom, lassan, de biztosan haladunk a kijelölt úton. Ennek így kellett lennie, és remélem, a fiúk Vácon tudják, ezt értük is teszem – áll John Marshall közleményében. – Végső esélyt adtam a Vác FC korábbi tulajdonosának, hogy működjön együtt hathónapnyi „diplomáciai tárgyalás” után, ami eddig sehová nem vezetett. Ha elfogadja, folytatjuk Vácon, ha nem, a csapatomnak van választása Egerben, illetve másik három klub szerepelt az ajánlatunkban, ahol futballozhatnak a labdarúgók. Akárhogy is, focit és biztonságot akarok a fiúknak hozni, hogy legyen döntési lehetőségük.”

“Régóta tárgyalok Kocsis Zoltánnal és a két klub együttműködése már téma volt. Találkoztak az érdekek és fontos hangsúlyozni, hogy ez nem azt jelenti, hogy az egyik vagy a másik klubot elhagynánk vagy előnyben részesítenénk. Inkább egy szélesebb megoldási lehetőséget nyújt, hogy a klubjaink erősítsék egymást és perspektívát nyújtsanak egymásnak, akár a bajban is, de főként a lehetőségekben. Megszületett tehát a megoldás az Egri FC kérdésében, reméljük, mindenki támogatja törekvéseinket és nem állítanak elénk akadályt abban, hogy a magyar focinak adjunk valami jót. Szeretnénk felvirágoztatni az Egri FC-t, szeretnénk visszahozni a focit Vácra és felépíteni egy működő rendszert.”

A tulajdonos törekvéseiben szerepel az egri csapat NB I-ben tartása, ezért mihamarabb szeretné, hogy a tárgyalások megkezdődjenek a játékosokkal.

„A váci fiúk megerősíthetik, hogy kiállok a sajátjaim mellett. Akivel megállapodok, azok mellett kitartok” – tette hozzá Marshall. A dolog pikantériája, hogy szombaton az angol befektető egyik csapata, a Vác játszik edzőmeccset, a másik gárda, az Eger ellen. Arra a kérdésre, hogy kinek szurkol, szimplán annyit válaszolt: „A hétvégén csak a focinak szurkolok és az elmúlt hat hónap után először úgy érezhetem, hogy nem veszíthetek.”

Olvasói sztorik