NB II

Nem adta át a Marshall-botot

Nem igaz, hogy távozott az NB II-es klub angol többségi tulajdonosa, John Peter Marshall!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A váci klub honlapján szerda este megjelent hír szerint az angol üzletember azt üzente, hogy a továbbiakban nem hajlandó pénzt fektetni a csapatba. A sajtóban elterjedt hírekre reagálva John Marshall, a Dunakanyar-Vác tulajdonosa a Rangadó.hu érdeklődésére a sajtóképviselőjén keresztül elmondta, hogy nem kíván valótlanságokkal foglalkozni.

– A klub átvételekor feltárt visszásságok rendezése most az elsődleges cél – mondta az angol üzletember. – Az ügyek nagy része már jogi útra terelődött, több feljelentés is született. Jelenleg is minden erőmmel azon vagyok, hogy zökkenőmentes legyen a klub működése, és nyugodt környezetet biztosítsak a játékosok számára. Ezért a szakmai stábbal és a játékosokkal is folyamatosak az egyeztetések, tájékoztatjuk őket a helyzetről. Mint ahogy eddig is, a viták – remélhetőleg mielőbbi – lezárása után is finanszírozom a klubot, abban a reményben, hogy az általunk kitűzött célokat mielőbbi elérhessük. A folyamatban lévő ügyek lezárásához szakértői gárda támogatja munkánkat, valamint az MLSZ szakemberi is segítségünkre vannak, és célunk az, hogy közösen mielőbb megoldjuk a felmerülő problémákat, hiszen a korábbi céljaink nem változtak. Szeretnénk mielőbbi lezárni ezt az ügyet, hogy a csapat felkészülésével foglalkozhassunk.

John Peter Marshall nyilatkozata egybecseng azokkal a mondatokkal, amelyek szintén az angol üzletembertől származnak, és Dunakanyar Régió Online hasábjain jelentek meg, november 29-én.

– Végigmegyek a kijelölt úton és befejezem a rendrakást a csapat körül és nem félek akár büntetőjogi eszközökhöz nyúlni azon személyek ellen, akik ezt veszélyeztethetik – szögezte le Marshall. – Mindenki megérti, hogy lépésről lépésre tudunk haladni, mint ahogy építeni is csak szintről szintre lehet. Játékosaim megtettek mindent a részükről, rájuk fér majd a pihenés, hogy a tavaszi szezonban már egy új struktúrában, rendezett körülmények között szállhassanak ismét harcba. Néhány nyitott kérdésre keressük még a válaszokat a jogászokkal és az MLSZ munkatársaival közösen. Jelen pillanatban pedig nagyon biztató megbeszéléseket folytatok Angliában…

Facskó József, a Dunakanyar-Vác Labdarúgó Kft. ügyvezetője a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a szerda esti helyzethez képest más információ nem jutott el hozzá, bár nem naprakész a helyzettel kapcsolatban, mert az egész csütörtöki napot a szövetségben töltötte.

– A játékosok körében bizonytalanság ütötte fel fejét és elkezdődtek a találgatások. Hónapok óta az a cél, hogy lezárulhasson a tárgyalássorozat, és nyugodt mederben folytatódhasson a munka. Mindenkinek ez a célja, de sajnos mindig vannak gátló tényezők, és ellentétes információk látnak napvilágot. Ezért, és bizonyos személyek hozzá nem értése miatt nem zárult le eddig a történet – vélekedett Facskó József. – A közelmúltban ismét találkoztunk Marshall úrral, de nem haladt előre az ügy. Az elmúlt egy-két hétben azt hallottuk, hogy nem tartózkodik Magyarországon, egyébként nem tudunk róla semmit. Olyan hírt kaptunk, hogy nem volt kifizetés, és nem is lesz. Ő folyamatos médiahadjárattal próbálja a saját pozícióját megerősíteni, de ez a mi részünkről kételyeket ébreszt, emiatt kellene biztosítékot találni a szerepvállalására. A legjobb persze az lenne, ha teljes mellszélességgel kiállna amellé, amit vállalt. Minden megteszünk, hogy a jelenlegi helyzet ne befolyásolja a csapat téli felkészülését az újesztendőben.

Olvasói sztorik