NB II

Átok ül rajtuk

Rusvay Gergely szerint a meccsek végén sokkal jobban kell koncentrálniuk, hogy ne kapjanak elkerülhető gólokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem zárulnak kimondottan jól a Dunakanyar-Vác bajnoki meccsei az utóbbi időben. Legutóbb, az NB II Keleti-csoportjának nyolcadik fordulójában a 87. percig még 2-0-ra vezetett a csapat, de jött a finis, és végül 2-2-re végződött a mérkőzés a Putnok otthonában. Rusvay Gergely, a váciak 34 éves középpályása a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a játékukkal nincsenek gondok, de koncentrációban mindenképpen javulniuk kell.

– A Putnok ellen már szinte kezükben volt a győzelem…
– Végig uraltuk a mérkőzést, az első félidőben gólokat is rúgtunk, aztán megint jött a meccs vége, amikor nem figyeltünk, és kaptunk két elkerülhető gólt, sőt a kilencvenharmadik percben még örülhettünk, hogy nem kaptuk meg a harmadikat – mesélte elkeseredetten Rusvay Gergely.

– Nagyobb koncentrációval jobb eredményeket érnének el? Hiszen a bajnokság kezdetén egy ideig nagyon jól álltak.
– Igen, úgy gondolom, hogy a játékunkkal nincsen semmi gond, ugyanúgy játszunk, mint korábban, csak a meccsvégi dekoncentráltság okozza a vesztünket, az Újpest B ellen is így volt, és most, Putnokon is. Azt mondanom sem kell talán, hogy mennyire lerombolja ez az önbizalmunkat, egy-két napnak mindig el kell telnie, amíg megemésztjük ezeket. Valamiféle átok ül rajtunk, amit most már jó lenne megtörni.

– Akár már szombaton, a Cegléd ellen?
– Sajnos hazai pályán nem megy úgy a csapatnak, mint idegenben, eddig mindössze egy pontot szereztünk. Ezen is változtatnunk kell. A Cegléd egy jó formában lévő, masszív csapat, gyors, jól kontrázó támadójátékosokkal. Nagyon zártan védekeznek, azt kell mondjam, hogy nem nagyon fekszik nekünk a stílusuk, de most már muszáj lesz elkezdenünk hazai pályán is gyűjtögetni a győzelmeket.

– Az új befektető, John Marshall felvázolta az ötéves koncepcióját, és az ötödik évben már stabil NB I-es tagságot ígér. Mennyire érzi reálisnak ezt a tervet?
– Az idei évre az első ötben kell végeznünk, ezt abszolút reálisnak érzem, hiszen igaz, hogy jelenleg nyolcadikak vagyunk, de helyünk van a legjobbak között. A további tervek még képlékenyek, egy élvonalbeli szerepléshez komoly erősítésre van szükség, hiszen például az NB II megnyerése sem piskóta, de úgy érzem, ha a tulajdonos tartja az elképzeléseit, akkor megvalósulhatnak a tervek.

Olvasói sztorik