NB II

Együtt a család

Nem csak Elek Ákos, de öccse, Bence is fontos gólt lőtt a legutóbbi bajnoki fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 8. forduló
Putnok VSE – Dunakanyar-Vác 2-2 (0-2)
Várady Béla Sportközpont, 400 néző. Játékvezető: Erdős
Putnok: Roza – Szögedi, Kovács R., Matei, Crisan – Zimányi, Zabos (Elek B., a szünetben), Odrobéna, Luptak (Bene A., 66.) – Monyók (Kerékgyártó, 66.), Olasz D. Edző: Koszta Péter
Vác: Dombó – Króner, Benke, Király P. (Hagymási D., 90.), Páles – Kákonyi, Berki (Palásthy N., 62.), Rusvay, Papp K. (Farkas P., 66.) – Rása, Gulyás. Edző: Mózner János
Gólszerzők: Olasz D. (89.), Elek B. (91.), illetve Papp K. (14.), Rusvay (32.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Keleti-csoportjának nyolcadik fordulójában a Vác csapata a Putnok otthonába látogatott. A meccs előtt mindkét együttesnek tíz pontja volt, amellyel a tabella középmezőnyében tanyáztak. Sokáig úgy tűnt, hogy a vendégek megszerzik a győzelmet, hiszen bő fél óra elteltével már kétgólos előnyben voltak, amelyet egészen a 89. percig megőriztek. Ekkor azonban Olasz Dénes jóvoltából szépítettek a borsodiak, sőt kisvártatva egyenlítettek is! A félpálya közeléből Bene Attila kapu elé ívelt szabadrúgását Elek Bence kotorta öt méterről a vendégek kapujába (2-2). Egy kis mázlival a 92. percben akár a győzelmet is megszerezhették volna a házigazdák, de a korábban gólpasszt jegyző Kovács Roland fejese elkerülte a jobb felső sarkot.

Jó hétvégéje volt tehát az Elek-családnak, hiszen Ákos a Diósgyőr színeiben győztes gólt lőtt az MTK-nak, Bence pedig a Putnok számára mentett meg egy pontot. A húszéves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, örül, hogy fivér is hazatért Borsod megyébe, és egyre jobb formában játszik.

– Hogy sikerült végül döntetlenre menteniük a legutóbbi mérkőzésüket?
– Az első félidőben fölénk kerekedett a Vác, és hamar rúgott két gólt. Én a szünet után álltam be, az utolsó negyedórában átvettük az irányítást, és két perc alatt sikerült egyenlítenünk – mesélte a Rangadó megkeresésére Elek Bence. – A meccs összképét tekintve örülhetünk az iksznek, mert a Vác jobban játszott. Az eddigi teljesítményünkkel elégedettek lehetünk, bár a Kazincbarcika elleni vereség nagyon fájó, az első fordulóban, a Vasasnál pedig otthagytunk két pontot, mert mi domináltunk, és a gólunk után is voltak lehetőségeink. A többi eredményt reálisnak tartom.

– Immár van összehasonlítási alapja! Melyik erősebb, a másodosztály Keleti- vagy Nyugati-csoportja?
– Sokan azt mondják, a nyugati erősebb, de most keleten is mindenki az éltéért küzd, a Békéscsabában és a Mezőkövesdben számos korábbi NB I-es játékos szerepel. Mi a nyolc közé mindenképpen odaérhetünk ezzel a kerettel. Az a cél, de a legjobb öt sem elérhetetlen. Nálunk is vannak egykori élvonalbeli játékosok, Szögedi Szilárd, Zabos Attila, de Kovács Roland és Bányai Péter háta mögött is több száz NB II-es meccs van. Megfelelő összhang van a tapasztalt játékosok és a fiatalok között.

– Nem csak ön, hanem a bátyja is hazatért Borsodba…
– Nem volt egyszerű dolga, hiszen volt egy kis huzavona annak idején… A szüleink is nagyon örültek, hogy hazatért, és én is. Most már úgy megy neki a játék, mint régen, remélem, ezt a válogatottban is megmutatja az észtek és a törökök ellen.

– Ha önnel kapcsolatban szóba kerül az élvonal, akkor a megye zászlóshajójának számító Diósgyőrt, vagy inkább a Videotont választaná, hiszen korábban Felcsúton volt akadémista.
– A Videotonnal van szerződésem, jelenleg csak kölcsönben játszom Putnokon, tehát ezt nem tudom megmondani, majd meglátjuk, mit hoz az élet. Egy-két éven belül szeretnék az NB I-ben játszani, de most a Putnok színeiben akarok egy jó évet produkálni, gólokat lőni és jól teljesíteni.

Olvasói sztorik