Hírek

Kenyeret és cirkuszt a népnek!

Putnokon anyagilag és szakmailag is felkészülten várják a nagy kihívást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyarország észak-keleti területeiről kevés szívderítő hír érkezik manapság, ami a gazdasági és a társadalmi helyzetet illeti, éppen ezért jó hír, hogy a sportban, közelebbről a labdarúgásban akadnak pozitívumok. Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a Diósgyőrön, illetve a Mezőkövesden és a Kazincbarcikán kívül jövőre már a Putnok VSE is képviseli a labdarúgás tágabban értelmezett élmezőnyében. A Putnok Bányász Sport Egyesület jogutódjaként működő klub megnyerte az NB III Mátra-csoportját, és mivel megkapta a licencet, immár biztos, hogy osztályt válthat.

Bár pályája jelenleg nem alkalmas NB II-es mérkőzések lebonyolítására, ám a munkálatok elkezdődtek, és talán amire elindul a másodosztályú bajnokság, minden rendben lesz. A szövetség biztosítékot kért a PVSE-től, méghozzá egy NB II-es licenccel rendelkező pályát. Ez lenne Kazincbarcika, ahol a sporttelep tulajdonosa az MTK, márpedig a fővárosiakkal sikerült hamar megegyezniük a borsodiaknak.

A Rangadó.hu érdeklődésére Szekrényesi Szabolcs, a Putnok VSE szakosztályvezető kifejtette, hosszútávra tervezik az NB II-es szereplést és az utánpótlás-nevelést is, hiszen megalakult a Sajóvölgye Labdarúgó Utánpótlás Egyesület, putnoki központtal.

– Jelentkezett nálunk egy szponzor, ő lett a sportkör elnöke is. Anyagilag tehát rendben vagyunk, nem voltak gondjaink, és a kitűzött céljainkat is teljesítettük – mesélte Szekrényesi Szabolcs. – Az elvárásoknak megfeleltünk, a licencet megszereztük, NB III-as csoportunkat pedig már a szezon vége előtt megnyertük. Úgyszólván nem a legjobbkor nyertünk bajnokságot, hiszen az átszervezés miatt nem elég bennmaradnunk, az első nyolc között kell végeznünk. Tizenhárom-tizenöt olyan játékosunk van, aki korábban már szerepelt a másodosztályban, de mindenképpen szeretnénk tovább erősíteni.

A harmadosztályú Putnok VSE hagyományosan jól szerepel a Magyar Kupában, az elmúlt idényben a DVSC-DEAC és az MVM Paks együttesét is elbúcsúztatta, majd döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczi ellen. Régebben előfordult, hogy a legjobb nyolc közé is bejutott a csapat, s Szekrényesi Szabolcs elmondta, a következő szezonban is szeretnének jól szerepelni az országos kupában.

– Borsod az egyik legszegényebb megye, de úgy néz ki, ehhez képest a foci jól szerepel – utalt a Diósgyőr, a Mezőkövesd, a Kazincbarcika és a Bőcs csapataira a szakosztályvezető. – Talán azért, mert az emberek nagyon szeretik a labdarúgást errefelé. Mi az NB III-ban is mindig az élvonalba tartoztunk, többször felkértek a másodosztályra is minket, de anyagilag nem voltunk olyan helyzetben, hogy el tudtuk volna fogadni. Hosszútávra tervezzük az NB II-es szereplést és az utánpótlás-nevelést is, hiszen megalakult a Sajóvölgye Labdarúgó Utánpótlás Egyesület putnoki központtal.

Lökd ide a veknit!

Anyai ágról nemesi, apai ágról pedig örmény vér folyik az ereiben. Ötödik gyerekként jött a világra egy Nagyvárad melletti településen, most pedig sikeres üzletember. Erdélyből 25 évesen települt át a most 52 éves Negrutz Ágoston, a Putnok VSE támogatója-elnöke, a térség legnagyobb kenyérgyárosa, a Vekni Kft. tulajdonosa.
Kolozsváron kereskedelmi főiskolát végzett, majd romántudása miatt először a Dacia autógyár budapesti kereskedelmi összekötőjeként dolgozott. Nyomasztotta a főváros, ezért Miskolcra költözött, hús-, illetve textilipari cégeknél volta kereskedelmi vezető. Unta az irodát, így Dövénybe ment kocsmárosnak! Amikor már hét sörözőt-borozót üzemeltetett, átvette Sajókaza élelmiszerboltját, s hamarosan tíz közért tartozott hozzá. Ekkor jött a pékség, majd Putnok labdarúgócsapata…
(forrás: Szabad Föld)

Olvasói sztorik