Hírek

Vérátömlesztés után jöhet a rajt!

Az NB II-es újonc Putnok VSE játékoskeretének több mint fele kicserélődött.

Kapcsolódó cikkek

Putnoki változások
Érkeztek: Bálint Rajmund, Mate Bogdan, Horia Crisan (FC Viitoriul Constanta, román), Szabó Ádám, Bene Attila, Olasz Dénes (Mezőkövesd), Kerékgyártó Tamás (Felsőtárkány), Elek Bence (Videoton), Szögedi Szilárd (SKVG Pottenbrunn, osztrák), Erik Luptak (Rimaszombat, szlovák), Illés Richárd (DVTK), Matis Valeriu Lucian (FC Cluj, román)
Távoztak: Máté Gergő (Ózd), Zimányi Adrián (Ózd), Mészáros Balázs (Ózd), Sebők Krisztián (Felsőtárkány), Ondó János (Hajdúszoboszló), Zsarnai Róbert (Hajdúszoboszló), Ulrich Péter (Bükkábrány), Tátrai Dávid (Edelény), Engi Tamás (külföldre ment dolgozni)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly sem volt rossz csapata a borsodi településnek, hiszen egyrészt nagy fölénnyel megnyerték az NB III Mátra-csoportját, másrészt legyőzték és elbúcsúztatták a DVSC-DEAC-ot és a Paksot a Magyar Kupában, aztán döntetlent játszottak a Kaposvári Rákóczi ellen. A másodosztályra mégis erősíteniük kellett, hiszen a tét nem kicsi, az átszervezés miatt sok csapat búcsúzni kényszerül majd a szezon végén. A Putnok a Keleti-csoport első fordulójában, szombat délután a Vasas otthonában szerepel. Koszta Péter vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, mivel mindenképpen meg kell mérkőzniük a fővárosiakkal, célszerű most, a legelején túlesni rajta, hiszen még ők sem álltak össze tökéletesen…

Az előjelek nem teljesen pozitívak, hiszen a PVSE a Magyar Kupa első fordulójában 2-0-ra kikapott a DVSC harmadosztályú tartalékcsapata, a Létavértes otthonában.

– Vegyes érzéseim vannak, mert a csapatunk még nem állt össze teljesen. Tíz játékos távozott és tizenketten érkeztek, ráadásul a főpróba, a kupameccs sem sikerült jól. Nem voltak még készen a játékengedélyek, az újak közül heten nem léphettek pályára – magyarázta a Rangadó.hu megkeresésére Koszta Péter. – A Vasas elleni meccsről azt gondolom, hogy még mindig jobb az elején játszani az angyalföldiekkel, mert olvasgattam a híreket, és tudom, hogy náluk is sok a kérdőjel. Nem megyek úgy meccsre, hogy vereségre számítok, minimum egy pontot szeretnénk elhozni. Ők is több játékost igazoltak, és az NB I-es keretből is maradtak néhányan, de remélem, hogy képesek leszünk meglepetést okozni.

A tréner elmondta, egyelőre nem tudtak annyit közösen gyakorolni, amennyit tervezett, kilencven percen keresztül még nem látta a teljes, végleges keretet. Az viszont mindenképpen bíztató, hogy minden poszton két hasonló képességű játékost tud szerepeltetni.

– Célunk, hogy kiharcoljuk a bennmaradást, ha kell, akár osztályozón is. Nem vagyunk elkésve, ha több időt tudunk együtt dolgozni, ez megvalósítható – szögezte le Koszta Péter. – Egyetlen csapat sem azért indul, hogy kiessen, hiszen akkor el sem indulna, mindenkinek a bennmaradás a célja. Érdekes lesz az NB I-es tartalékcsapatok szereplése, hiszen ha mondjuk négyen előttünk végeznének, akár a tizenkettedik helyről is elérhető lenne az osztályozó. Fontos, hogy jól kezdjünk, mert a győzelmek hamar összekovácsolják a csapatot. Ha vereségekkel indulunk, az önbizalommal is gyorsan gondok adódhatnának. Az első három fordulóban minimum négy-öt pontra számítok. A hazai, Kazincbarcika elleni meccset meg kell nyerni, idegenben pedig jó lenne két döntetlen. Így könnyebb lenne, építkezni, mint úgy, ha minden meccsre idegeskedve kellene utaznunk.

Továbbra is szurkol a legenda

Rossz volt nézni a küszködő, szenvedő, vergődő Vasas játékát az előző szezonban. A rossz teljesítmény kieséshez vezetett, de talán még rosszabb volt látni a csalódottságot és a keserűséget a legendás játékos, Várady Béla arcán. Az egykori ezüstcipő gólkirály minden meccset személyesen tekintett meg az Illovszky-stadionban, de sok öröme nem volt benne. Azonban lassan véget ér a nyár, és a müncheni olimpia ezüstérmesének már hiányzik a játék. Újraindul a szezon, ráadásul egy kivételes, igazán pikáns meccsel! Egykori nagy sikereinek csapata, a Vasas azt a Putnokot fogadja, ahol Várady a hatvanas évek második felében nevelkedett! Ezt a találkozót természetesen ő sem hagyhatja ki, de minden bizonnyal a többiről sem fog hiányozni…
– Egyelőre legalábbis úgy indul, ezen a meccsen mindenképpen ott leszek, aztán majd meglátom… Nem gondoltam volna, hogy egyszer sor kerül egy ilyen párharcra, de úgy látszik, egyszer mindennek eljön az ideje – vélekedett a Rangadó megkeresésére Várady Béla. – Ez nagyon pikáns számomra! Legszívesebben mindkét csapatnak szurkolnék, hiszen a gyerekkoromat ott töltöttem, 18 éves koromig Borsod megyében éltem, azóta viszont ide tartozom. Nehéz a választás, drukkolok mindkettőnek, hogy sikeres legyen. A régi csapatomat nem láttam, nem tudom, milyen képességekkel rendelkezik, de mivel felkerült, biztosan stabil együttes. A mostani Vasasról pontosan annyit tudok, mint a Putnokról! Nem tudom, kik mentek oda, szombaton majd személyesen meglátom a változásokat.

Olvasói sztorik