Hírek

Várady Béla Sportközpont!

A Putnok és a Vasas egykori legendás játékosáról nevezték el a borsodi település sportkomplexumát!

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Tamás Barnabás polgármester és Negrutz Ágoston klubelnök köszöntötte Várady Bélát a szombati Putnok–Kazincbarcika NB II-es mérkőzés előtt abból az apropóból, hogy Várady Béla Sportközpont névre keresztelték a borsodi város létesítményét.

Olimpiai ezüstérmes, európai ezüstcipős labdarúgó egy közeli zsákfaluban, Gömörszőlősön született, első klubja a Putnok volt. Onnan került Ózdra, majd egy évvel később a Vasasba.

– Méltatásakor elérzékenyült, beszédét sírva mondta el. Ennyire meghatódott?
– Csodálkozik rajta? Ilyen megtiszteltetés, amely engem ért, hát ezt nem lehet felfogni. Mindig nagyot dobban a szívem, ha Putnokra és erre a pályára jövök, de ha most felnézek, és azt látom, hogy Várady Béla Sportközpont, hát ne haragudjon, ezt könnyek nélkül nem tudom kiejteni. A szüleim ettől a pályától pár száz méterre laktak. Édesapám tanárként, édesanyám élelmezésvezetőként dolgozott, én pedig reggeltől estig itt koptattam a cipőmet és a füvet. Engem semmi nem érdekelt, csak a futball. Kijöttem reggel és sötét volt, amikor hazamentem, emiatt aztán sokszor megvertek otthon. Istenem, de szép időszaka volt az életemnek! Amire vittem, amit elértem… Nos, ezekhez az alapokat itt kaptam. És most engem éltettek, nekem tapsoltak, alig kaptam levegőt, üveges volt a szemem, potyogtak a könnyeim, az érzéseimtől nem tudtam megszabadulni. Minden putnokinak, minden városvezetőnek és polgárnak köszönöm, hogy életem legszebb napjával ajándékoztak meg – részlet a Borsod Online interjújából, amely ide kattintva olvasható.

Olvasói sztorik