NB I

Bivalyerős védelmek?

Tímár Krisztián a bizonytalanság miatt nem igazolt Egerbe; kedden Siófokra szerződik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tizennégy élvonalbeli csapatnak olyan kemény védelme van, mint a beton! Tizennégy élvonalbeli csapatnál egyáltalán nem szorul erősítésre a hátsóalakzat!

Persze, ezzel a két megállapítással nem nehéz vitába szállni, de nagyon úgy tűnik, hogy az edzők és/vagy a klubvezetők komolyan gondolják, hogy náluk bizony minden rendben van védőposzton! Hogy mindezt honnan gondoljuk? Onnan, hogy tavaly ősszel hazatért Vietnamból a 33 éves Tímár Krisztián, és nem csinált titkot abból, hogy itthon képzeli el pályafutása folytatását. Nem reklámozta magát különösebben, egyik klubnál sem jelentkezett önként, de nem is bujdosott el a nyilvánosság elől. Magyarul: normális életet él.

Jelentős magyar élvonalbeli, valamint finn, angol és vietnami tapasztalattal rendelkezik, és optimális életkorban van, mégis csak a két kiesőjelölt akarta szerződtetni. Január közepén az Eger tűnt befutónak, de Tímár Krisztián a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a klub körül kialakult bizonytalanság távol tartotta a hevesiektől.

– Mik a legújabb fejlemények a csapatkeresésével kapcsolat?
– Szombaton játszottam az edzőmeccsen, de már előtte megbeszéltünk minden részletet. Hétfőn, vagyis ma a nagy hó miatt nem volt edzés, ezért csak kedden megyek ismét Siófokra, és akkor fogom aláírni a szerződésemet – mesélte Tímár Krisztián.

– Milyen volt a pályán belülről a siófoki csapat?
– Egyelőre furcsa, mert új az egész, de bizakodó vagyok. Össze kell még szoknia a csapatnak.

– Miért esett kútba az egri szerződése?
– A tulajdonosváltás, meg az egész hercehurca miatt, ami a világítás körül kialakult. Abban a bizonytalanságban nem tudtak mit mondani, mert a szerződtetésemre az anyagiak nem voltak biztosak, hiszen nem tudták, hogy Jámbor János marad, vagy nem marad. Végül nem maradt, de előhúztak a kalapból egy angol üzletembert. Ez az egész nem egy megnyugtató, biztos hátteret sejtet…

– Furcsa, hogy Tímár Krisztián csak az utolsó és az utolsó előtti helyezett magyar klubnál került szóba, hiszen bőven vannak még olyan csapatok, amelyeknél erősítést jelentene…
– Én is úgy érzem, de ezek a klubok hívtak. Nem tudom, mi az oka, talán egy kicsit kiderültem a képből az utóbbi időben. Megpróbálok Siófokon bizonyítani, segíteni a csapatot a játékommal, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. Ami a külföldet illeti, az ázsiai vonal volt a legesélyesebb, de Vietnamban elhalasztották a bajnokság kezdetét, ezért nem tudtam, de nem is akartam visszamenni, mert ott is nagy a bizonytalanság.

Olvasói sztorik