NB I

A csatárok álma!

Ferenczi István szerint két hónap után nótát költenének Dzsudzsák Balázs rúgótechnikájáról és beadásairól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Eladták a legjobb magyar focistát a világ egyik legjobb csapatának!”

„Bombahír: Dzsudzsák fantasztikus csapatba igazolt!”

Csütörtök este a sport365.hu oldal azt írta, hogy Dzsudzsák Balázst állítólag eladta az orosz Dinamo Moszkva együttese az angol Liverpool FC-nek. A játékos menedzsere, Vörösbaranyi József cáfolta az értesülést, tehát egyelőre ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, tényleg Angliába költözik-e válogatottunk kulcsembere, vagy sem?!

Mi hiszünk a kollégáknak, és azt feltételezzük, hogy igen! Ennek apropóján azt kérdeztük néhány olyan magyar labdarúgótól, aki megfordult korábban a szigetországban, hogy vajon Dzsudzsák a fizikai adottságait, játékstílusát és technikáját tekintve megállná a helyét a Liverpool együttesében, illetve az angol élvonalban?!

Kozma István,

a Liverpool egykori középpályása, aki a kilencvenes évek elején az első magyar játékos volt az angol élvonalban

– Nehéz kérdés, de mivel jó játékos, majdnem minden bajnokságban megállná helyét. Hogy sikeres lenne-e vagy sem, az sok mindenen múlik, legfőképpen rajta. Az angol stílus még megvan, de már nagyon sokat játszanak a földön. Mivel neki jó rúgótechnikája van, a Liverpoolnak arany érhetnének a beadásai, hasznos játékosa lenne a csapatnak. Hogy a mérkőzések ritmusát fel tudná-e venni, illetve hogyan illeszkedne a csapatba, legfőképpen rajta múlik. Ha Angliában egy játékos kevesebbet fut, annyira kitűnik, kilóg a többiek közül, mintha valaki üres egy stadionban egyedül lenne a pályán, de nem hiszem, hogy ez problémát okozna neki. Mindenféleképen örülnék, ha összejönne a szerződtetése. Ha egy magyar futballista egy ilyen jelentős klubban játszana, az személy szerint neki, és a magyar futballnak is jó lenne. Még egyszer mondom, úgy gondolom, hogy megállná a helyét.

Halmosi Péter,

a Plymouth Argyle és a Hull City egykori játékosa

– Óriási lépés lenne, az biztos, hiszen a Liverpoolról és a Premier League-ről van szó! Elég, ha csak arra gondolunk, José Mourinho mit nyilatkozott néhány nappal ezelőtt az angol futballról. Ha ő, mint a Real Madrid edzője, így vélekedik az angol bajnokságról és az angol labdarúgásról, az sok mindent elmond! Ha Balázs Hollandiából ment volna Angliába, sokkal nehezebb dolga lett volna, hiszen eleinte az orosz ligában sem volt könnyű dolga. Elég fizikális a futball az oroszoknál, de sokat fejlődött. Ezért mondom, hogy következő lépcsőnek nem lenne akkor ugrás ez a váltás, mintha közvetlenül Hollandiából ment volna. Persze, nem lenne egyszerű feladata, hiszen az angolok erősek, gyorsak, és tudnak is focizni! Angliában teljesen más futballt játszanak egyes csapatok, bár az erőfoci, az angol stílus leginkább azoknál a kluboknál jelenik meg markánsan, amelyek nem nagyon tudnak minőségi külföldieket igazolni erőfocit. A Liverpool inkább európai focit játszik, hiszen sok jó külföldije van. Kívánom Balázsnak, hogy összejöjjön ez a klubváltás, ha pletyka, ha nem pletyka!

Tímár Krisztián,

aki a Plymouth Argyle és az Oldham Athletic csapatában is szerepelt

– Szerintem jól menne neki Angliában, mert nagyon jó játékosnak tartom. Oroszországban biztosan erősödött, hiszen ott több a párharc és az ütközés, mint Hollandiában. Ebből a szempontból jót is tesz neki, hogy az oroszoktól megy esetleg Angliába, mintha rögtön Eindhovenből ment volna oda. Megállná a helyét, mert jó játékos és ambiciózus. Az angol közeg magával ragadó, és pluszmotivációt ad, hogy egy ilyen tradicionális klubban szerepelhet, mint a Liverpool. Ez neki és a magyar futballnak is nagyon jót tenne. Angliában játszani remek érzés, ezt tapasztaltból mondom. Jó játékosok között meg tudná mutatni, mire képes. Nagy az iram, és kicsit több a kemény párharc, de ez utóbbi Oroszországban is így van.

Ferenczi István

a Barnsley egykori játékosa

– Balázsnak erőssége a gyorsasága, és mivel szélsőjátékos, jó beadásai vannak. Én mindig Angliát ajánlottam neki! Nem tudom, mennyi esély van rá, hogy a Liverpoolban, vagy más angol csapatban kössön ki, de nagy erőssége lehet bármelyik együttesnek, mert arrafelé imádják a szélről belőtt labdákat. A csatárok álma! Nem adnék neki két hónapot, hogy nótát költsenek a rúgótechnikájáról és a beadásairól.

Melicher László

a magyar Liverpool-szurkolók honlapjának szerkesztője

– Az átigazolást semelyik fél nem erősítette meg, de mindenképpen érdekel! Tavaly is szóba került már Dzsudzsák a Liverpoolnál. Remek játékos, ezt bizonyítja a Dinamóban, de legfőképpen a PSV csapatánál alkotott maradandót. Szívesen látnám a Liverpool FC színeiben. Jó kaliberű játékosnak tartom. A bal lábával nagyon jól lő kapura, és segíti a társait a remek passzaival is. Véleményem szerint megállná a helyét, de természetesen elsőnek bizonyítania kellene, és látok rá lehetőséget hogy alapemberré nőhetné ki magát a Liverpool kezdőcsapatában.

Olvasói sztorik