Hírek

Dzsudzsák elhagyná Moszkvát?

„Ha nekem, a csapatnak, a fejlődésemnek és a kitűzött céljaimnak is jó, akkor természetesen igen.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Itthon, Magyarországon tölti a téli szünetet Dzsudzsák Balázs, a válogatott és az orosz Dinamo Moszkva játékosa. A 26 éves csatár a haon.hu oldalon megjelent interjúban elmondta, hogy továbbra is egy spanyol vagy német csapat a célja. Azt reméli, egyszer megadatik számára a lehetőség, hogy a legjobb bajnokságok egyikében is megállja a helyét.

– Ilyen-olyan pletykák keltek szárnyra az utóbbi időben rólad, mit lehet tudni ezek valóságalapjáról?
– Nem szoktam foglalkozni a pletykákkal. Nagyon örülök, hogy az utóbbi meccseken bizonyította a Dinamo a kvalitását, szép hajrát vett a csapat, feljöttünk három pontra a dobogótól úgy, hogy volt egy hatból semmi kezdésünk, ami tényleg kritikán aluli teljesítmény volt – kezdte Dzsudzsák Balázs. – Ahhoz képest jól érzem magam, jól ment a vége felé a játék, négy góllal és hét gólpasszal zártam. Persze nem vagyok teljesen elégedett, de azt mondom, a csapat meghatározó embere voltam és szerencsére a kinti média is megjegyezte, hogy bajban is lehetett rám számítani. Nekem is és a csapatnak is volt már jobb éve, de a válogatottal nagyon jól szerepeltünk és ez a legfontosabb. Nincs értelme, hogy bármiféle dolgot megszellőztessek (elvágyódom, elmondtam, rossz kint, stb.). Lehet, kényelmesebb volt az élet Debrecenben vagy Eindhovenben, de egy tizenkétmilliós városban élek, ahol nem mindig könnyű alkalmazkodni, úgyhogy ezek néha nekem is megnehezítik a dolgomat a mindennapos életben, azonban valamit valamiért. Szerencsére az együttesünk fellendült a végére, a siker sok mindent megváltoztat, más az ember közérzete. Jól jött a pihenő, feltöltődöm, január közepéig itthon vagyok, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

– Ezt a formát át lehet menteni a márciusi rajtra?
– Biztos vagyok benne! Bár az orosz bajnokság hátulütője, hogy három hónap pihenő van, január közepétől majdnem hat hétig edzőtáborozunk, az a forma, az a lendület, ami volt az utolsó bajnokikon, nem lesz meg, kicsit nehezebben fog kezdeni a társaság. Új edzőt kaptunk, akinek más elképzelései vannak, biztos vagyok benne, hogy új játékosok is érkeznek majd és teljesen más szezon lesz, mint az eddigi.

– Ha jönne egy megfelelő ajánlat, elhagynád Moszkvát?
– Ha nekem, a csapatnak, a fejlődésemnek és a kitűzött céljaimnak is jó, akkor természetesen igen. Ugyanígy volt Eindhovenben is, jött egy megfelelő ajánlat, amivel mindenki jól járt és elfogadtam, itt is ez a helyzet. Továbbra is egy spanyol vagy német csapat a célom, amit szeretnék elérni, amíg a pályafutásom kitart. Remélem, egyszer megadatik a lehetőség, hogy a legjobb bajnokságok egyikében is megálljam a helyem!

Olvasói sztorik