Hírek

Dzsudzsák-gól és Dinamo-siker

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dzsudzsák Balázs góllal járult hozzá az orosz csapata Dinamo Moszkva 3-0-s győzelméhez, amelyet a fővárosi gárda a Kazany felett aratott az élvonal szombati játéknapjának nyitómérkőzésén – írja az MTI.

A magyar válogatott szélső a harmincadik percben volt eredményes, az ő találatával alakult 2-0-ra az állás. Dzsudzsák a 76. percig volt a pályán, akkor sárga lapot kapott, és lecserélték.

Érdekesség, hogy a hírek szerint újra lehet szovjet futballbajnokság.

A volt szovjet tagállamok legjobb csapatainak részvételével beindítandó futballbajnokság tervével foglalkozik az orosz sportmédia. Legutóbb a Sport-Ekszpressz szaklap internetes oldala tért ki rá, hogy egyre több támogatója van a posztszovjet pontvadászat létrehozásának, ugyanakkor ellenzői is jócskán akadnak az elképzelésnek.

Az ötletet az elsők között karolta fel az orosz élvonal, a Premjer Liga vezetése, bejelentve, hogy tervet készít a Független Államok Közösségének (FÁK) élegyütteseit tömörítő csúcsbajnokság megteremtésére. Szergej Prjadkin ligavezér úgy nyilatkozott, hogy néhány vezető klub a Premjer Ligából már megkereste őt ezzel a javaslattal, bár konkrétummal nem szolgált. Úgy tudni, hogy legfőképpen az ukránok szorgalmazzák a közös bajnokság újjáélesztését.

Kérdés azonban, hogy mit szól például az európai és a nemzetközi szövetség egy ilyesféle elitbajnoksághoz, nem beszélve olyan sportszakmai szempontról – vetette fel a Szport-Ekszpressz –, hogy az eleve óriási földrajzi távolságok mellett hogyan lenne leküzdhető az a gond, amit olyan volt szovjet tagállamoknak, mint például Kazahsztánnak, Fehéroroszországnak és Moldovának az orosz és ukrán együttesekhez képest a futballnívót tekintve igen gyenge klubcsapatai jelentenének.

Olvasói sztorik