NB I

Kirúgták a jótevőt Egerből

„Van egy olyan érzésem, hogy sokáig nem lesz olyan stabil anyagi háttere a klubnak, mint az elmúlt másfél évben.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Új tulajdonos érkezett Egerbe az angol John Marshall személyében. Az események pedig felgyorsultak, de a kívülálló, elfogulatlan szemlélő számára úgy tűnik, nem feltétlenül jó irányba indultak…

Az eddigi főtámogatónak, Jámbor Jánosnak köszönhető, hogy a klub feljutott az élvonalba, és az elmúlt másfél évben semmilyen anyagi gondja nem volt. Társa, Vancsa Miklós azt nyilatkozta, a stadion villanyvilágítása, pontosabban annak hiánya miatt kialakult nehéz helyzet ellenére tavasszal mindenképpen támogatják a csapatot. Igaz, csak takaréklángon, mert a társaik, vagyis Kocsis Zoltán tulajdonos részéről nem teljesültek a már többször elhangzott ígéretek.

– Az, amit tegnap nyilatkoztunk, már nem aktuális. Tiszta szívből örülünk, hogy az Egernek új tulajdonosa lett, sok sikert kívánunk a csapatnak, de immár nélkülünk – mondta az nb1.hu oldalon Vancsa Miklós, miután Egerben bejelentették, hogy az angol befektető lesz a többségi tulajdonos.

És az igazán pikáns, és visszatetszést keltő részletek még csak most következnek: „Akkor még egy érdekesség. Ma Kocsis (nem urazom!) megszüntette Vancsa Miklós rendelkezési jogát az Egri FC kontói felett. Így mi még a fizetéseket sem tudjuk garantálni, ezzel totálisan ellehetetlenült a szerepvállalásunk. Mindenesetre sok sikert a tavaszra, de így már tényleg nélkülünk” – írta Jámbor János az Egri FC szurkolói oldalára…

Az egrifoci.hu szerkesztői egyébként nagyon jól látják a helyzetet Kocsis, Marshall és Jámbor vonatkozásában is, amit egy rendkívül szimpatikus és tényszerű köszönetnyilvánítás formájában meg is fogalmaztak:

Köszönjük!

Sajnos nekünk, az egri fociért szorítóknak nem ismeretlen a bizonytalanság, az utóbbi években akár már meg is szokhattuk volna – ha az ilyesmit meg lehetne szokni. Legutóbb másfél éve, 2011 nyarán volt okunk az aggodalomra, amikor a csapatot addig birtokló URFA Kft. eladta a klubot és távozott Egerből. Több hetes bizonytalanság után aztán megmentőként üdvözöltük Jámbor Jánost. Nagyon régen, talán még soha nem volt olyan mecénása az egri labdarúgásnak, mint ő, akinek az anyagi áldozatvállalásával 26 év után sikerült visszajutni az élvonalba.

Sajnos a klub tulajdonosa nem tudott felnőni a feladathoz, ami végül oda vezetett, hogy Jámbor János és Vancsa Miklós úgy döntöttek, a továbbiakban nem kívánnak szerepet vállalni az egri labdarúgásban. Nagyon szomorú, hogy a klub tulajdonosa még a válást sem tudta korrekt módon intézni, egyszerűen letiltotta a hozzáférését a klub számlájához („véletlenül” pont azután, hogy utalás érkezett), ezzel veszélyeztetve azt, hogy a klub játékosai és dolgozói megkapják a fizetésüket. Azt a fizetést, amit – a tulajdonos-ügyvezető fizetésével együtt – Jámbor úr állt. A klub tulajdonosa nyilván már az új partnerrel megkötendő üzlettel volt elfoglalva, úgy érezte, nincs szüksége az eddigi támogatóra. Csak reménykedhetünk, hogy az új tulajdonostárs megfelelően tájékoztatva lett a klub jelenlegi helyzetéről.

Az egri szurkolók nevében szeretném megköszönni Jámbor János és Vancsa Miklós másféléves munkáját, azt, hogy profizmust hoztak és negyed évszázad után NB I-es csapatot csináltak Egerben. Sajnálom, hogy nem sikerült learatni munkájuk gyümölcsét, és nem tudtunk együtt, Egerben örülni a csapat NB I-es szereplésének, győzelmeinek.

Ami pedig a jövőt illeti: személy szerint én még nem merek bizakodni. Sajnos van egy olyan érzésem, hogy sokáig nem lesz olyan stabil anyagi háttere a klubnak, mint amilyen az elmúlt másfél évben volt.

Olvasói sztorik