Hírek

Lejáratták a Vasas nevét!

A korábbi tulajdonos, Jámbor János szerint bohózatba illő, ami az elmúlt három-négy hónapban Angyalföldön történt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Még csak a jelenlegi bajnoki szezon kétharmadán vannak túl az élvonal csapatai, de a Vasasnál már két edzőváltás történt. Számos egyéb ügy is borzolta a kedélyeket és a szurkolók idegeit, játékosok jöttek, mentek a nyári és a téli időszakban is, de fizetést hónapok óta alig kaptak. A csapatot működtető gazdasági társaság persze nem csak nekik tartozik, hanem a többi között korábbi edzőnek, illetve rivális kluboknak is, a felsorolás hosszú lenne…

A csapat a rossz kezdés után úgy-ahogy magára talált, legyőzte a Ferencvárost, az Újpestet és a Paksot is, de október vége óta öt vereség mellett csak két gólnélküli döntetlenre futotta, így jelenleg már a 15. helyen áll, amely kiesést jelent. „Jámbor úr! Várjuk a Fáy utcában!” A szurkolók ezzel a felirattal üzentek a korábbi tulajdonosnak a legutóbbi, Győri ETO elleni találkozón, jelezve, hogy a mostani főnökkel, a Híd Akvizíciós Zrt. vezetőjével, Faragó Attilával enyhén szólva elégedetlenek…

A Rangadó.hu megkereste Jámbor Jánost, aki napjainkban a másodosztályú Egri FC-nél vállal szerepet. A korábbi Vasas-tulajdonos érdeklődésünkre kifejtette, ami az elmúlt három-négy hónapban történt, szerinte bohózatba illő, de a Vasas-szurkolók nem tudnak nevetni ezen!

– Transzparensen üzentek önnek a Vasas-szurkolók a Győr elleni, legutóbbi bajnoki meccsen. Mit szólt hozzá, amikor először meglátta, meghallotta?
– Természetesen ez egy jóleső gesztus volt – reagált a Rangadó megkeresésére Jámbor János.

– Milyen emlékei vannak a Vasasnál töltött időszakról?
– Szűk hat évig vittük a Vasast, örömteli volt, hogy mindjárt az első évben sikerült a feljutás, és volt benne egy kupatovábbjutás is a Debrecen ellen. De természetesen a köztes évek is, kivétel a 2006-os helyezés, ami a szurkolóknak és nekem is csalódást jelentett. A végén, egy összerakott csapat, ami a harmadik helyen fordult 2008-ban, ismét sok örömet szerzett.

– Mi a véleménye az angyalföldi klub jelenlegi válságos időszakáról?
– Véleményem szerint soha nem lett volna szabad a Vasas nevét ennyire lejáratni, és most nem kizárólag a pénzügyi problémákat értem ez alatt, mert az máshol is előfordul, ha nem is ennyire erősen. Ami az elmúlt három-négy hónapban történt, bohózatba illő, de a Vasas-szurkolók nem tudnak nevetni ezen!

– Mi lehet az oka annak, hogy a Vasasnál az ön távozása óta igazából sosem volt rend, nem tudták megtalálni az ideális tulajdonost, támogatót?
– Gondolom, ez egy összetett probléma, ami nem is annyira Vasas-sajátosság. Ha jól tudom, például a Fradinál sem találták meg Várszegi úr óta az igazi tulajdonost. A labdarúgás ma Magyarországon még nem üzlet, sok feltétel hiányzik, hogy az legyen. Ezért nem tolonganak a pénzügyi befektetők.

– Hogyan emlékszik vissza a Vasastól történt távozására, miért szakadt meg a kapcsolat?
– Alapvetően a 2006-os sikertelenség indította el, de közrejátszott az is, hogy több korábban megbeszélt feltétel nem úgy alakult, ahogy azt 2003-ban leírtuk.

– Lehet-e annak akár a közeli, akár a távoli jövőben bármiféle realitása, hogy visszatérjen a Vasashoz?
– Semmi sem zárható ki, de ahogy a jelenlegi Vasas Kft. helyzetét látom – igaz kívülről –, ezt ebben a formában nem tartom valószínűnek. Másrészt 2011 nyarán, mivel Farkas Balázs évekig hívott, hogy csináljuk közösen a Vasas utánpótlás kft-t, jeleztem, hogy szívesen menedzseljük az U19-es csapatot, kilátásba helyezve, hogy egy év múlva „belőlük” lehetne az NB III-as csapat, amit szintén finanszíroznánk. Az U19-esek viszont a belső elosztás szerint nem az Euroleasinghez tartoztak. Az első pozitív beszélgetés után eltelt öt hét, majd megtudtuk, hogy egyelőre nincs ránk szükség az utánpótlásban. Ezután döntöttünk úgy, hogy egy másik piros-kék csapatnál fogunk szerepet vállalni.

– Elégedett-e jelenlegi csapata, az NB II Keleti-csoportjának hatodik helyén álló Egri FC helyzetével?
– Nem vagyok elégedett, mert a csapat a játékosállomány, az edző, és a körülmények alapján többre hivatott. De tény, hogy csak két-három héttel a rajt előtt állt össze a keret és a stáb.

– A hevesi klubbal mik a távlati tervei? Önt, illetve az ambícióit ismerve valószínűleg nem elégszik meg a másodosztállyal…
– Ezt jól gondolja! Egyértelműen a feljutás lesz jövőre a cél, ezért már az idén úgy alakítottuk ki a játékoskeretet, hogy a váz lehetőleg ne változzon nagymértékben. Véleményem szerint, ha ez a keret együtt játszott volna két-három évig, akkor már most feljutna. Ezért nem is tervezünk komoly változásokat, a nyáron, talán két-három posztra fogunk NB I-es képességű játékosokat hozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik