Hírek

Két ügyben is fegyelmezik a Vasast

A klubot kizárták az átigazolásból, a játékosokat írásban megrótták!
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pécsi MFC a Magyar Labdarúgó Szövetséghe fordult, amiért a Vasas nem fizette ki határidőre Makadji Boukar átigazolási díját. Az MLSZ első fokon kizárta az angyalföldieket a nyári átigazolásból.

Az MLSZ fegyelmi testülete mai ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

A fegyelmi tanács Lubos Ilizit, Tóth Mátét, Görgényi Dávidot, Takács Zoltánt, Katona Mátét, Csoór Patrikot, Varga Gábort, Bárányos Zsoltot, Kovács Dánielt, Hercegfalvi Zoltánt és Boda Józsefet, a Vasas labdarúgóit írásbeli megrovásban részesítette, mert sportszerűtlen magatartásuk miatt – amellyel a Vasasnál kialakult helyzet ellen tiltakoztak – a Győri ETO elleni mérkőzés 7 perc késéssel kezdődött.

A fegyelmi tanács a Vasas Futball Kft. sportszervezetet az igazolásból és az átigazolásból – a határozat jogerőre emelkedésének napjától a fegyelmi eljárásban szereplő összegű átigazolási díjtartozásának a PMFC Sport Kft. sportszervezet részére történt megfizetésének napjáig – kizárja.

Szintén a Vasassal kapcsolatos: a sportnapilap internetes kiadása azt írta, hogy Komjáti András ismét az MLSZ-hez fordult. A korábbi tréner Markovits László klubelnök kérésére egyszer már haladékot adott a vele szemben fennálló adósság kiegyenlítésére, ám miután a február 29-i újabb határidőre sem történt fizetés, ismét a szövetség fegyelmi bizottságát kérte eljárni. Az angyalföldiek szerencséje, hogy az bizottság a számos egyéb megoldandó kérdés miatt kedden még nem tárgyalta a Komjáti-beadványt.

A fegyelmi tanács az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak a Honvéd elleni mérkőzésen történt rendzavarásai (pirotechnikai eszközök használata, saját szektorukon belüli verekedés) miatt 80 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A fegyelmi tanács a Diósgyőri VTK-t írásbeli figyelmeztetésben részesítette, mert utánpótláscsapata engedély nélkül mérkőzéseket játszott külföldön.

Kocsárdi Gergely (ZTE) 1, Rajos Gábor (Haladás) 1, Milan Bogunovics (ZTE) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB II

Eszlátyi István (BKV Előre) 1, Makra Zsolt (Békéscsaba) 1, Vanja Deszpotovics (Sopron) 1, Sallér Márk (Ajka) mint visszaeső 2, Szala Ákos (Honvéd) 1, Palásty Dávid (Vác) 2, Edouard Ndjodo (Vecsés) 2, Jeremiás Gergő (Mezőkövesd) 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik