Hírek

Angyalföldön nem hibázott a Győr

Ismét kikapott a Vasas! Az OTP Bank Liga huszadik fordulójában a Győr 2-1-re győzött Angyalföldön.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Vasas-Híd FC – Győri ETO FC 1-2 (0-1)
Illovszky Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Vasas: Ilizi – Tóth M., Görgényi, Takács Z., Katona M. – Varga G., Bárányos (Kiss T., a szünetben), Kovács D. – Csoór, Hercegfalvi (Dajics, a szünetben), Boda (Szabó B., 68.). Edző: Urbán Flórián
Győr: Stevanovics – Babics, Fehér Z., Sztanisics, Völgyi – Koltai (Dudás, 61.), Pátkai, Kamber, Trajkovics (Pilibaitis, 75.), Dinjar – Ahjupera (Tokody, 87.). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Takács Z. (tizenegyesből 58.), illetve Ahjupera (19.), Dudás (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Angyalföldön tulajdonosváltás történt, de előzőleg a játékosok sztrájkra készültek a meccsen. Ez végül elmaradt, de a találkozó ötperces késéssel kezdődött, mert a játékosok végül a sztrájk helyett a tiltakozás eme formáját választották elmaradt béreik miatt. A Vasas légiósának, Haris Mehmedagicsnak nincs rendben a sportorvosi igazolása, így Bárányos Zsolt kezdett helyette.

Eseménytelen játszadozás után az ötödik percben a játékvezető – tévesen – úgy látta, hogy Katona Máté lerántotta Koltai Tamást a tizenhatoson belül, ezért tizenegyest ítélt, de a büntetőt Valentin Babics az égbe lőtte! Ezt megelőzően és ezután is eseménytelen mezőnyjáték folyt a pályán, kevés jelentéktelen helyzettel. Aztán a huszadik percben Koltai megiramodott a szélen, beadása hajszálpontos volt, és a középen érkező észt Jarmo Ahjupera 13 méterről fejjel a kapu jobb oldalába ívelt (0-1). Két perccel később Pátkai Máté cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de lövése néhány centivel elkerülte a kaput.

A gól után egyre markánsabban uralta a játékot a Győr, és a 32. percben elképesztő helyzetet hagyott ki: egy hazaadásnál Ilizi kapus lábán pályahiba miatt felperdült a labda, amely így Trajkovicshoz került a tizenhatoson belül. Ő lövés helyett önzetlenül a középen érkező Ahjuperához passzolt, neki 12 méterről csak a teljesen üres kapuba kellett volna lőni, de hanyag mozdulattal a jobb alsó sarok mellé gurított! A félidőben egy góllal vezetett az ETO.

Az 55. percben Katona talpalta le kíméletlenül Dinjart, de nem kapott sárga lapot, pedig már volt neki egy… Az 57. percben előbb Kovács Dániel szabadrúgását mentette fejjel a bevetődő Babics, két méterre a kaputól, majd a Vasas büntetőhöz jutott, mert Trajkovics a tizenhatos vonalánál buktatta Kiss Tamást. A 65. percben Pátkai tökéletes passzát Kamber egyből kapura lőtte 12 méterről, de egy Vasas-játékos még bele tudott érni a labdába, amely így a kapufa mellett suhant el. Egy perccel később a csereként beállt Dudás Ádám kapott labdát a felezővonaltól, a tizenhatos vonalánál átvette, csinált egy szép cselt, amellyel két visszafutó védőt is elküldött, majd a kapu bal oldalába tekert (1-2).

Az egyenlítőgól után élénkebbé vált a Vasas játéka, de a bekapott találat a győrieket is felrázta! A kilencvenedik percben Kamber beadását Dinjar kapásból lőtte, de Ilizi védett. Egy perccel később Pátkai távoli bombája alig kerülte el a kaput. Ez volt az utolsó említésre méltó esemény, a hazaiak teljesítménye ugyan megélénkült a második félidő közepén, de a pontszerzéshez ez is kevés volt, harmadik egymást követő meccsét is elvesztette ebben a naptári évben a Vasas, legutóbb a 13. fordulóban tudott nyerni.

Olvasói sztorik