Hírek

Tulajdonoscserére biztatnak a Vasas-szurkolók

A drukkerek szomorúan követik a Vasas csapatának vesszőfutását. A legnagyobb problémák nem is a pályán jelentkeznek, hanem a menedzsmentnél.

Kapcsolódó cikkek

A szurkolók megelégelték a legújabban kialakult válsághelyzetet, és levelet fogalmaztak meg!

„Tisztelt Vasas Szurkolók, Kedves Barátaink!

Az elmúlt napok eseményei után úgy gondoljuk, hogy egyértelműen, határozottan ki kell nyilvánítanunk véleményünket!

Amikor a Vasas SC elnöksége pályázatot írt ki a Vasas futballcsapatának működtetésére, láttunk esélyt arra, hogy korrekt, a folyamatos fejlődést szem előtt tartó, kiszámítható tulajdonos kerüljön labdarúgó csapatunk élére. Mára kiderült, ebből semmi nem valósult meg!

Annak ellenére, hogy ismereteink szerint Faragó Attila a Vasas Futball Kft-t tartozások nélkül vette át, mára a játékosoktól a beszállítókig a háttérben rengetegen az elmaradt járandóságukat követelik. A helyzetet tovább rontják a Kft. vezetőinek megnyilvánulásaiban megjelenő „füllentések”, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok („nem leszünk légiósok gyűjtőhelye”, az Akadémiára építünk, 400 milliós költségvetés, nincsenek fizetési elmaradások, stb.)! Nem tudjuk, hogy a tulajdonos saját anyagi érdekei miatt nem akarja, vagy nem képes rendezni a tartozásokat, de ez minket a legkevésbé sem érdekel.

Eddigi tevékenysége alapján a jelenlegi tulajdonos vezetésével tehát nem látjuk biztosítottnak a Vasas futballcsapatának korrekt körülmények közötti további működtetését! A Vasas Szurkolók Szövetsége és az Armata 2006 szurkolói csoport ezért felszólítja a Vasas SC elnökségét, hogy mindent tegyen meg a Faragó Attilával kötött adásvételi szerződés felbontásáért! Támogatjuk az SC minden ilyen irányú lépését és elhatárolódunk a Kft. további működésétől. Klubunk hagyományai, tisztességünk megőrzése követeli ezt a lépést, még akkor is, ha ez ideiglenesen első osztályú tagságunk elveszítésével is járhat! Meggyőződésünk, hogy a becsület fontosabb, mint percemberek pillanatnyi anyagi érdekeinek figyelembe vétele!

A várható perek megindulása előtt pedig kérjük az elnökséget, hogy vizsgálják felül a Vasas SC jogi képviselőinek további megbízását. Ebben az esetben tevékenységük eredménye a nullával egyenlő, az adásvételi szerződés körültekintő megfogalmazásával nem kerülhettünk volna ilyen helyzetbe! Kérjük továbbá Markovits László elnök urat, hogy – amennyiben a szerződés szövege ezzel ellentétes rendelkezést nem tartalmaz – a tisztánlátás érdekében hozza nyilvánosságra a Híd Zrt-vel kötött eredeti adásvételi szerződést.

Hajrá Vasas!

Vasas Szurkolók Szövetsége és Armata 2006”

A Vasas Szurkolók Szövetsége Markovits Lászlótól, a Vasas SC ügyvezető elnökétől az alábbi választ kapta tegnapi, nyílt levélben megfogalmazott kérésére:
„Kedves Vasas-függők!
A tegnap közzétett szurkolói leveletekben azzal a kéréssel fordultatok hozzám, mint a Vasas Sport Club elnökéhez, hogy a tisztánlátás érdekében hozzam nyilvánosságra a Híd Zrt.-vel kötött adásvételi szerződést. Ahhoz, hogy a megállapodásba betekinthessetek, mindkét fél hozzájárulása szükséges. Ezúton jelzem, hogy a Vasas Sport Club a maga részéről hozzájárul, és nem gördít akadályt az elé, – ezzel is bizonyítva ügyvédeink körültekintő munkáját – hogy a Vasas Szurkolók Szövetsége és az Armata 2006 képviselői betekintést nyerjenek a dokumentumokba.
Hajrá Vasas! Sportbaráti üdvözlettel:
Markovits László sk.
Elnök
Vasas Sport Club”
Olvasói sztorik