Hírek

Vasas: újabb erősítés, újabb botrány

Négy játékossal kötött szerződést a Vasas-Híd csapata, de közben nyilatkozatháború kezdődött.

Kapcsolódó cikkek

A Vasas vezetősége 2014. június 30-ig szóló megállapodást kötött a legutóbb a Budapest Honvéd csapatában futballozó támadóval, Hercegfalvi Zoltánnal, illetve a korábbi Lombard Pápa-játékossal, a védelemben és a középpályán bevethető Venczel Balázzsal. Ugyancsak Angyalföldön folytatja pályafutását Kiss Tamás, a REAC-tól érkező középpályás a tavaszi szezonban kölcsönben szerepel Urbán Flórián együttesében. Rajtuk kívül aláírt Varga Gábor is, a kiváló rúgótechnikájú középpályás legutóbb a Lombard Pápa csapatában játszott, 47 élvonalbeli bajnokin egy gólt szerzett.

Mindeközben a háttérbe nagy csatározások kezdődtek a sportclub, illetve a csapatot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa között.

A klub csütörtökön elnökségi ülést tartott, amelyen a csapatot működtető cég tevékenysége volt a téma. „Felesleges lenne a dolgok elébe menni, ám az szinte biztosra vehető, hogy a tanácskozáson lesz bőven feszültség, elhangoznak majd érvek és ellenérvek, s hogy mi lesz a végeredmény, az kérdéses. Összefogás vagy szakítás” – írta előzetesében a sportnapilap internetes kiadása.

Az elnökségi ülés előtt a Vasas Futball Club Kft. kiadott egy közleményt. A lényeg: a többségi tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt. taggyűlése úgy határozott, hogy további százmillió forint alárendelt tőkét bocsát a Vasas Futball Club Kft. rendelkezésére, amelyből húszmillió – a játékosokkal történt megegyezést követően – akár már a jövő héten lehívható.

A Vasas SC vezetése az elnökségi ülés után szintén közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot. A lényeg: az elnökség egyhangúleg úgy döntött, hogy a mai napig teljesen átláthatatlan pénzügyi helyzetű, súlyosan megterhelt Vasas Futball Club Kft. működésétől teljesen elhatárolódik. Amíg a Híd Zrt. az alábbi feltételeket nem teljesíti, addig a Vasas Sport Club nem kíván szerződéses kötelezettségein túlmenően együttműködni, és felelősséget vállalni a kft. működéséért.

Ezt természetesen a másik oldal sem hagyta szó nélkül, és jött az újabb közlemény! A lényeg: az elnökség döntése megalapozatlan, megfelelően pontosított információkat mellőz, több helyen valótlan állításokkal tűzdelt, és ami a legfontosabb, sportszakmai szempontokat figyelembe véve kártékony, hiszen aláássa azt a kemény munkát, amit a Vasas labdarúgásban résztvevő kollégák nap mint nap kifejtenek a klub működésének érdekében.

Hát itt tartunk, illetve itt tartanak most…

Olvasói sztorik