Hírek

Százmillióval emelik a Vasas törzstőkéjét

A Vasas Futball Club Kft. többségi tulajdonosa, a Híd Akvizíciós Zrt. 100 millió forint alárendelt tőkét bocsát a klub rendelkezésére, amelyből húszmillió akár már a jövő héten lehívható.

Kapcsolódó cikkek

A labdarúgócsapat csütörtöki közleménye szerint a vállalat közgyűlése azért hozta meg ezt a döntést, mert az együttest működtető gazdasági társaság új vezetősége helyreállította a számviteli és könyvviteli rendet, visszatért a 2011-es év elején meghatározott költségvetéshez, ezáltal racionalizálta a cég gazdálkodását; új szponzorációs és támogatói szerződéseket kötött, a tavaszi idényre ütőképes, fiatal, főként magyar labdarúgókra épülő csapatot állított össze.

Az MTI által idézett közleményből kiderült, hogy a húszmillió forint a játékosokkal történt megegyezést követően kerülhet jövő héten lehívásra, s ahhoz, hogy a fenti összeggel ténylegesen emelkedhessen a labdarúgócsapat törzstőkéje a Vasas SC hozzájárulása is szükséges.

A Vasas a közelmúltban megvált Marijan Vlak vezetőedzőtől, illetve több mint tíz játékostól. Akkor a klub vezetése azzal indokolta a lépést, hogy a korábbi elöljárók felelőtlen gazdálkodása miatt ugrásszerűen, 44 fősre duzzadt a bő kerethez tartozók száma, amit a nehéz gazdasági körülmények nem engedhet meg magának egyetlen klub sem.

Olvasói sztorik