Hírek

Radikális változások várhatók a Vasasnál?!

A Vasas Sport Club visszaveheti a felnőtt csapatot működtető cég többségi tulajdonrészét!

Kapcsolódó cikkek

A Vasas SC internetes oldala vasárnap hosszú interjút jelentetett meg Faragó Attilával, a Vasas Futball Kft. tulajdonosával, a Híd Zrt. vezetőjével. Az elhangzottakkal, illetve leírtakkal kapcsolatban kedden, ugyanott megszólalt Markovits László, a sportklub elnöke, aki nem tartja kizártnak, hogy hamarosan meglehetősen jelentős változások következnek be a csapat körül!

Részlet a Markovits-interjúból:

– Igaz, hogy bennmaradtunk az NB I-ben, de már akkor is – a nyár elején – sokféle híresztelés kapott lábra, tartozásokról és más visszásságokról. Milyen szerződést kötött a klub, van-e az Ön kezében olyan eszköz amivel – hiszen mégiscsak a Vasas patinás neve alatt zajlottak a történések – befolyásolhatja a dolgok menetét?
– Az egyértelmű válasz az, hogy természetesen van, sőt, a Vasas Sport Club elnöksége és ügyvezetése az elmúlt hónapokban már többször, felelősségteljesen megtette a szükséges jogi lépéseket, és felhívta a tulajdonos figyelmét a normál üzletmenet helyreállítására, illetve kértük, hogy adjon teljes körű tájékoztatást a társaság pénzügyi helyzetéről. A legrosszabb forgatókönyv szerint, a Vasas egyoldalúan jogosult visszavenni a többségi tulajdonrészt. Ehhez az előkészítő lépéseket már megtettük, de az elkövetkezendő hetek történései határozzák meg, hogy szükségessé válik-e ezen jogaink érvényesítése vagy sem.

– Ez akár azt is jelentheti, hogy a Vasas ismét százszázalékos tulajdonosként működteti majd a felnőtt labdarúgást?
– Ez sem kizárt, ha ez az egyetlen megoldás ahhoz, hogy a Vasas hitelességét visszaszerezzük. Ez esetben viszont a Vasas-családnak el kell fogadnia, hogy kvázi amatőr csapat fogja folytatni a bajnokságot. A Vasas SC-nek, mint társadalmi szervezetnek nincs lehetősége egyetlenegy forintot sem áldoznia a felnőtt labdarúgás működtetésére, hiszen ezzel veszélyeztetnék a klub fennmaradását és a többi 16 sportágunk további sikeres működtetését. Mi a „kötelező” feladatunkat két éven keresztül már megtettük, amikor kínkeserves körülmények között próbáltuk első osztályú csapatként fenntartani a labdarúgást a Fáy utcában. A mai gazdasági válságban, amikor sokaknak kenyérre se telik, nálunk is a fontossági sorrend elejére kerül, hogy inkább hitelesen, tartozásmentesen működjünk. Ez viszont azt jelentheti, hogy egy szerethető, néhány saját nevelésű játékossal felálló csapat fut majd ki az Illovszky-stadion gyepére, akár úgy is, hogy átmenetileg nem az első osztályban szerepelünk.

– A végső döntés hogyan fog megszületni?
– Ilyen nagy volumenű kérdésben – ahogy eddig is történt – nem egyszemélyes döntés születik, hanem várhatóan január végéig az elnökség hoz majd egy végleges határozatot. Addigra kézhez kapjuk a Kft. 2011. évi könyvelési adatait, illetve az ígéret szerint egy átfogó pénzügyi tájékoztatást. Megalapozott végső döntést a Vasas SC operatív szerepvállalásáról, illetve a tulajdonosi struktúráról pedig csak úgy tudunk hozni, ha újra belelátunk a Futball Kft. működésébe, átlátjuk a kötelezettségeket és feladatokat.

Olvasói sztorik