Hírek

Kilencvenkilenc százalék

Gáspár Józsefet még mindig szerződés köti a Vasashoz, de ő már döntött: abbahagyja!

Kapcsolódó cikkek

A sajtóban, illetve a médiában több helyen is megjelent, elhangzott, hogy Gáspár József távozott a Vasas-Híd csapatától, pedig a szlovákiai védő még nem bontotta fel a szerződését, és addig nem is bontja, ameddig meg nem állapodik az angyalföldiekkel az anyagi ügyekkel, tehát a tartozással kapcsolatban. Az immár csak egykori csapatkapitány érthetően csalódott, hiszen ha valaki, akkor ő biztos pontnak, oszlopos tagnak számított az együttesben. 82 magyar élvonalbeli meccsel, valamint szlovákiai, japán és görög tapasztalattal a háta mögött, 34 és fél évesen úgy döntött, hogy befejezi a játékot, abbahagyja a futballt.

A Rangadó.hu kérdéseire készségesen, ám némileg határozatlanul válaszolt. Érezhető, hogy még ő sem hozta meg magában a visszavonhatatlan, megmásíthatatlan döntést!

– Abbahagyja, vagy folytatja? Menne, vagy maradna?
– Felajánlották, hogy maradjak, de most úgy gondolom, hogy abbahagyom a játékot. Igen, fejben már kilencvenkilenc százalékig eldöntöttem, hogy sehol nem folytatom. Tavasszal biztosan nem, vagy csak alacsonyabb osztályban. Ha profi szinten folytatnám, biztos, hogy a Vasasban maradnék.

– A Vasasnál zajló zűrzavaros események is hozzájárultak ehhez a döntéshez?
– Igen, egy kicsit ez az utolsó egy év is belejátszott, de nem akarok semmi rosszat mondani a Vasasra. Kicsit belefáradtam… A civil életben jött egy lehetőség, egy vállalkozás. Kezdenek egész jól alakulni a dolgok, így könnyebb volt meghozni a döntést. Ha ez nem lett volna, biztosan folytatom a játékot, hiszen voltak ajánlataim. De ez a vállalkozás most alakulóban van, tehát úgyis abba kell hagynom. Bízom benne, hogy jó lesz, és fogom tudni csinálni.

– De csak nem hagyja abba egyik napról a másikra a sportolást!
– Most elég sok elintéznivalóm van, nem látom a jövőt. Most, két hét elteltével nem nagyon hiányzik az edzés, de lehet, hogy egy-két hónap múlva fog. Még nem tudom, hol fogok letelepedni, tehát azt sem tudom, hogy alacsonyabb osztályban fogok-e focizni, vagy hobbi szinten a barátokkal.

– Nagyon úgy néz ki tehát, hogy lezárul egy szép karrier. Ha visszatekint, melyek voltak a legszebb állomásai?
– Amikor bajnokok és kupagyőztesek lettünk az Inter Bratislavával! A japán időszak is nagyon jó volt, bár nem voltam ott sokáig. Szép időszakot töltöttem Magyarországon is, valamint a görög első osztályban. A másodosztály elé zűrös volt…

Gáspár József

Születési idő: 1977. 08. 23.
Állampolgárság: szlovák
Magasság/súly: 191 cm/85 kg
Jelenlegi klubja: Vasas-Híd FC
Posztja: védő
Magyar élvonalbeli mérkőzések/gólok száma: 82/8
Korábbi klubjai: Klacit Roznava, Licartovce, Inter Bratislava (szlovákok), Vagalta Szendaj (japán), Diósgyőri VTK, Slovan Bratislava (szlovák), Panioniosz, AO Kerkyra, Ethnikosz Aszterasz (görögök)

Olvasói sztorik