Hírek

Ambrusics Róbert szabadon igazolható!

Ifj. Ambrusics Róbert szerződésszegés miatt feljelentette a Vasast az MLSZ-nél!

Kapcsolódó cikkek

Pénteken már meg is tartották a tárgyalást, amelyen az Átigazolási Bizottság kimondta a klub szerződésszegését. Néhány nap múlva jogerőre emelkedhet a döntés, ha az angyalföldiek nem fellebbeznek, s akkor szabadon igazolhatóvá válik a játékos.

A fiatal kapusnak 2013-ig érvényes a szerződése, de a téli felkészülés első napján írásban közölték vele, hogy a szakvezetés döntése miatt nem tartanak rá igényt a továbbiakban, és nem is edzhet a kerettel. Így járt Simek Péter és Farkas I Balázs is. Ez meglepő fejlemény volt ahhoz képest, hogy egy nappal korábban még telefonon kérték tőle az útlevélszámát az amerikai túra miatt. Megszégyenülve kellett elkullogniuk, mint a bűnözőknek, pedig nem csináltak semmi rosszat!

A nyári átigazolási időszak utolsó napján, augusztus 31-én került a Vasas kötelékébe a húszéves játékos. Az ügyeit az édesapja, az egykori élvonalbeli kézilabdázó, id. Ambrusics Róbert intézi. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy eleinte nem láttak a dolgok mögé, csak utólag érzik, hogy nagyon komoly anyagi problémák vannak a klubnál. Nem titok, még mindig jelentős összeggel tartoznak a kapusnak.

Egy hónap elteltével, tehát szeptember végén, október elején már kezdtek látszani, érződni az anyagi gondok, ekkor idősb Ambrusics felajánlotta, hogy bontsák fel a szerződést, de a klubvezetés a gyors és fájdalommentes elválás helyett a nehezebb utat választotta. Bérprobléma adódott, amelynek a megoldása úgy korrekt, ha áttárgyalják a kialakult helyzetet, és felajánlják a módosítást, de ez nem történt meg.

A pécsi hálóőr korábban az MTK-ban is védett, és négy évig Angliában szerepelt. A Vasashoz nem ő jelentkezett, a klub kereste meg, ráadásul nem kellett érte menedzseri díjat, átigazolási díjat, illetve nevelési költséget fizetni. Több lehetősége is volt, a Ferencvárostól is kapott szerződésajánlatot, de nem ment oda, mert Jova Levente a kortársa, jó barátja, és a válogatottnál csapattársa is egyben, és kettejük közül valaki biztosan hátrányt szenvedett volna. Ráadásul akkoriban még Ranilovicsot tartották az elsőszámú kapusnak az FTC-nél.

Az elmúlt időszakot a családjánál, Pécsen töltötte ifjabb Ambrusics. Külön edz, de lelkileg és szakmailag is rendkívül jót tett neki, hogy Róth Antal behívta az utánpótlás-válogatottak edzőtáborába, Telkibe.

– Értetlenül állunk az egész ügy előtt, kénytelenek voltunk lépni – mondta a Rangadó érdeklődésére id. Ambrusics Róbert. – Most várjuk, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége, addig még tárgyalni sem lehet más klubokkal, és nem is merik keresni, amíg ez a bizonytalan időszak le nem zárul. Nem akarom lejáratni a Vasast, mert egyrészt lehet, hogy többet ártok, ha mindent kiteregetek, másrészt nem akarok sárral dobálózni. A fiam szeretett volna NB I-es kapus lenni. Hát nagy pofára esés lett belőle…

Ifj. Ambrusics az elmúlt félévben kilenc élvonalbeli és két Magyar Kupa-meccsen ült a Vasas kispadján, de pályára csak három Ligakupa-találkozón lépett.

Változások a válogatott keretekben

Sérülések nehezítik a Telkiben edzőtáborozó korosztályos csapatok felkészülését. Az U20-csapatnál Róth Antal szövetségi edző három változtatást hajtott végre, Jova Levente helyett Ambrusics Róbert (Vasas), Horváth Detre helyett Hajnal Gábor (Kecskemét), Magos Mátyás helyett pedig Gyurján Bence (Haladás) érkezett a keretbe.
Az U21-nél az újpesti Lázár Bence ismét sérüléssel bajlódik, helyére klubtársa, Simon Krisztián érkezett, Ferenczi János pedig komoly bokaszalag-sérülést szenvedett, helyette a szombathelyi Devecseri Szilárd lett a keret tagja.

Olvasói sztorik