Hírek

Összetartáson az utánpótlás-válogatottak

Róth Antal szövetségi edző az U20- és az U21-válogatottnak is háromnapos edzőtáborozást tart Telkiben.

A vasárnaptól keddig tartó összetartás végén az U20-együttes a Győr második csapatával, az U21-csapat pedig a Siófokkal játszik tesztmérkőzést. A fiatalabb korosztály a Regionális Bajnokság tavaszi mérkőzéseire, míg az U21-csapat az Európa-bajnoki selejtezősorozat idei összecsapásaira készül – írja az MLSZ honlapja.

– Az idősebb korosztályban ezúttal csak a hazai játékosokra számítok – mondta az edzőtáborról Róth Antal. – Alapelv, hogy legalább NB I-es csapatok ellen játszhassunk a nemzetközi meccsek mellett, hiszen ez méltó felkészülési erőpróba a játékosok számára. Az Európa-bajnoki selejtezősorozat felénél járunk, de a folytatásra még várni kell, ezért fontos, hogy folyamatos meccslehetőséget biztosítsunk a játékosoknak. Több poszton is új játékosokat próbálok ki, hiszen az olyan futballisták, akik rendszeresen szerepelnek az NB I-ben, megérdemlik, hogy megnézzem, mit tudnak nyújtani a válogatott keretnél.

Róth Antal eredetileg meghívta a gyakorlásra a debreceni Ferenczi Jánost is, de a balszerencsés védőnek szombaton, a Tatran Presov elleni edzőmérkőzésen elszakadt a bokaszalagja, már meg is műtötték.

– Az U20-as játékosok zöme még nem szerepel az NB I-ben, így számukra az ellenfél sem élvonalbeli – fogalmazott a szövetségi edző. – A folytatásban már kora tavasszal következik a Regionális Nemzetközi Bajnoksága újabb állomása, ezért fontos, hogy formában maradjon a gárda. A két korosztály közötti szoros kapcsolatot nemcsak ez a közös edzőtáborozás jelzi, hanem az is mutatja, hogy a fiatalabbak közül többen is szerepeltek már az egy évvel idősebbek között.

Az U21-keret

Kapusok: Dibusz Dénes (Pécs), Antal Botond (Kecskemét)
Védők: Szokol Zsolt (Újpest), Fodor Ferenc (Pécs), Margitics Andor (Videoton-PFLA), Fiola Attila (Paks), Kálnoki-Kis Dávid (MTK), Litauszki Róbert (Újpest), Jánvári Gábor (Kaposvár)
Középpályások: Bódi Ádám (Debrecen), Takács Péter (Diósgyőr), Iszlai Bence (Haladás), Hidi Patrik (Honvéd), Nagy Patrik (Újpest), Bertus Lajos (Kecskemét), Balázs Benjámin (Kaposvár), ifj. Haraszti Zsolt (Siófok)
Támadók: Tischler Patrik (MTK), Balajti Ádám, Lázár Bence (Újpest), Beliczky Gergő (Vasas)

Az U20-keret

Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Nacsa Péter (Győr)
Védők: Baráth Botond (Honvéd), Horváth Detre (Haladás), Farkas Norbert (Videoton-PFLA), Jagodics Márk, Farkas Márk (Haladás), Kelemen Dávid (MTK), Oláh Máté (Ferencváros), Szabó György (Kecskemét)
Középpályások: Windecker József, Németh László (Győr), Demkó Balázs (Diósgyőr), Szakály Attila (Haladás), Magos Mátyás (Újpest), Tölgyesi Viktor (Kecskemét), Skriba Máté (Haladás), Batizi-Pócsi Balázs (Nyíregyháza)
Támadók: Ugrai Roland (Haladás), Vernes Richárd (Honvéd), Zamostny Balázs (Újpest), Bacsa Patrik (Diósgyőr)

Olvasói sztorik