NB I

A Diósgyőr is taszított egyet az egrieken

A DVTK 1-0-ra nyert az Egri FC ellen a váci stadionban.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 18. forduló
Egri FC – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)
Vác, 800 néző. Játékvezető: Kassai
Eger: Sztankó – Balog Zs., Rakovics, Mecsinovics, Piller – Koós (Lasimant, 63.), Cs. Pavicsevics, Albert Á., Farkas Á. (Vidovics, a szünetben) – Németh N., Horváth Z. (Palásthy N., 73.). Megbízott edző: Tóth Dénes
DVTK: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Gosztonyi (Gallardo, 90.), Elek Á. (Nagy Tamás, a szünetben), Takács P., Luque – Tisza T., Rudolf G. (Bacsa, 80.). Edző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Tisza T. (17.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Probléma hátán probléma – Egerben még mindig ez a helyzet. Sőt! Továbbra sincs világítás a stadionban, ezért ismét albérletbe kényszerült a csapat, Angyalföld, Debrecen és Diósgyőr után most Vácra ment a vándorcirkusz. Mivel az angol tulajdonos menesztette Simon Antal vezetőedzőt, meg kellett volna egyeznie vele a válás feltételeiről, hogy a helyére kiszemelt Mészáros Ferenc leülhessen a kispadra. Mivel ez még mindig nem történt meg, megbízottként ismét Tóth Dénes irányított. Mivel a korábban Hatvanban, Vácott és Szolnokon is dolgozó szakember a Győr elleni Ligakupa-meccsen 4-1-es győzelemmel mutatkozott be a kispadon, akár jó kabala is lehetett volna.

Az egri kezdőcsapatba Brljak helyett visszakerült Sztankó kapus, és ott volt a Diósgyőrből érkezett Szavo Rakovics is. A további újoncok közül Palásthy Norbert, Koné, Lasimant, és Vidovics is ott ült a kispadon. Preklet Csaba és Vladimir Buacs viszont sérülés miatt hiányzott. A diósgyőriek felkészülését senki és semmi nem akadályozta, a külföldi edzőtábor sem maradt el a tél folyamán. A mostani meccsen Abdouraman influenza, Seydi és Csirszki Martin pedig sérülés miatt nem játszhatott.

A várakozásoknak megfelelően a DVTK lépett fel támadólag, de a szórványos egri ellencsapások is veszélyesek voltak. Rudolf Gergely nyitotta a helyzetek során, de közelről a kapu fölé bombázott. A 12. percben szögletet követően Sztankó rosszul mozdult ki a kapujából, de Elek Ákos a lepattanó labdát a kapu fölé emelte. Három perccel később Rudolf tört be két védő mellett a tizenhatoson belülre, majd elesett, de Kassai nem fújt adott büntetőt – helyesen. A túloldalon Németh Norbert veszélyeztetett, lövése azonban elkerülte a kaput.

A 17. percben egy jobboldali szögletet követően Sztankó felütötte a labdát a levegőbe, amely megpattant még egy védőn, mielőtt a lendületből érkező Tisza Tibor elé került, aki senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba. Bár Rudolf akadályozta Sztankót, de Kassai nem látott szabálytalanságot (0-1). Az első félórában egyértelműen a DVTK akarata érvényesült, az Eger csak elvétve jutott el ellenfele kapujáig. A folytatásban itt is, ott is voltak helyzetek, élvezetes és eseménydús volt a játék, a miskolciak többször tettek látogatást a hevesiek tizenhatosán belül, de újabb gól a szünetig már nem született.

Alaposan visszaesett a tempó a második félidőben. Hosszú ideig izgalommentesen zajlott a játék, majd a 64. percben Németh Norbert lőtt távolról, arasznyival a kapufa mellé. Ribánszki kapusnak egyre több dolga akadt, csapattársai teljesítménye viszont erősen visszaesett, és az egriek többet birtokolták a labdát. A 76. percben egy egri fejes tévesztett célt, nem sokkal később pedig Albert Ádám lőhetett ígéretes helyzetből, de rosszul találta el a labdát, ami így elsuhant a kapu mellett. Három perccel később Vidovics veszélyeztetett, de az utolsó pillanatban szerelték a tizenhatoson belül.

A 81. percben a diósgyőriek túljátszották a meccslabdát: Bacsa passza után Gosztonyi teljesen üresen lőhetett az ötös sarkáról, de addig várt, amíg visszaért egy védő. A 88. percben Németh Norbert ollózását paskolta oldalra Ribánszki.

Az első tavaszi forduló előtt a Pécs a 14., az Eger pedig a 15. helyen állt a tabellán. A PMFC győzött, az újonc hevesieken viszont a DVTK taszított egyet az NB II felé vezető úton.

– Úgy láttam, hogy az első félidőben meg voltak illetődve az egriek, és bár a labdabirtoklást tekintve is fölényben volt a Diósgyőr, csak két pontrúgásból volt veszélyes. A gól szerintem nem volt érvényes, mert Rudolf Gergely zavarta Sztankó Gábort – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Romhányi Tamás, az Eger korábbi játékosa. – Az első felvonásban gyengén játszottak az egriek, de a második felvonásban megtettek mindent az egyenlítésért, és átvették az irányítást. Minimum döntetlent érdemeltek volna. Nem volt szerencséjük, pedig több helyzetet dolgoztak ki, mint ellenfelük. A cserék is jól álltak be, a baloldali védőjük teljesítménye kimondottan tetszett, és Piller József játéka is javult. A Diósgyőrtől többet vártam, hiszen sokkal jobb anyagi háttérrel és játékosállománnyal rendelkezik, és a dobogóért harcol. Elek Ákos az első félidőben jól teljesített, biztosan sérülés miatt kellett lecserélni. Biztosan a pálya talaja is közrejátszott a visszafogottabb produkciójukban, de Egernek is ugyanolyan volt a pálya. A három pont így is megvan nekik, tehát elérték a céljukat.

Pályahasználat: komoly tartozás

Eger város közgyűlése csütörtöki ülésén tárgyalta a város sportlétesítményeinek 2013. évi használatával kapcsolatos előterjesztést. Az egyik mellékletből kiderül, hogy az Egri Futball Club Kft-nek 2012-ből áthúzódóan összesen 1198,5 órányi (80 óra stadion és 1118,5 óra Felsőváros Sporttelep) használatból adódó kifizetetlen tartozása van. A stadion bérleti díja edzés céljára 50 ezer forint/óra, így a 80 óra négymillió forintos tartozást jelen. A Felsővárosi sporttelep esetében is több tízmilliós összegről lehet szó – írja az Egri FC szurkolói honlapja.

Az egrifoci.hu február 15-én megírta, hogy a cégközlönyben az olvasható, a klub ellen végrehajtási eljárás van folyamatban. Két nappal később a klub közleményben cáfolta mindezt, ahogy írták, „a vezetők és a kivitelező megegyezett egymással”. A történet folytatása: a cégközlöny legfrissebb, csütörtöki számában nem szerepel, hogy a cégkivonatról törlésre került volna a végrehajtásról szóló bejegyzés…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik