NB I

Debrecen–Diósgyőr 2-1

Bacsa Patrik góljával a DVTK vezetett, de Rezes László és Pölöskey Péter jóvoltából fordított a DVSC.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)
Debrecen-Pallag. Játékvezető: Varga L.
DVSC. 1. félidő: Polekszics – Kuti, Máté II P., Ludánszki, Ferenczi J. – Kulcsár T., Gál, Slimane Boudla (Bódi, 37.), Rezes – Szécsi M., Sidibe. 2. félidő: Polekszics – Kuti, Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics, Ferenczi (Selim Bouadla, 56.) – Pölöskey, Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
DVTK: Ribánszki (Tajti, 15.) – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Bacsa (Hanek, 84.), Elek Á. (Abdouraman, a szünetben), Takács P., Luque – Tisza T. (Gallardo, 37.), Rudolf G. (Fernando, 72.). Edző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Rezes (16.), Pölöskey (50.), illetve Bacsa (12.)
Kiállítva: Tajti (15.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceniek Pallagon, az akadémia pályáján fogadták a Diósgyőrt, zárt kapuk mögött. Bár szerették volna a találkozót az Oláh Gábor utcai centerpályán megrendezni, nézők előtt, de a csapadékos időjárás ezt meghiúsította – tudósít a klub honlapja.

A Loki azonnal támadólag lépett fel, irányította a játékot, míg a vendégek inkább kontráztak. Egy ilyen támadás végén megszerezték a vezetést: a 12. percben Vági szerzett labdát a félpályán, Rudolf Gergelynek passzolt, ő pedig a középen érkező Bacsa Patrikhoz, aki egy méterről a hálóba lőtt (0-1). Nem sokáig örülhettek a miskolciak, mert alig négy perccel később Rezes László szép szabadrúgásgóljával egyenlített a házigazda (1-1).

Ezután is fölényben futballozott a DVSC, amely helyzeteket is kidolgozott, de a szünetig újabb gól nem született. Negyedóra után egyébként kiállították a Diósgyőr kapusát egy durva belépő miatt, ám edzőmeccs lévén cserével folytatódhatott a mérkőzés. Kemény ütközésekben nem volt hiány, Slimane Bouadlát megrúgták, és hordágyon vitték le, és Ferenczi Jánost is ápolni kellett.

Már a második félidő elején átvette a vezetést a Debrecen: Kuti passzolt Ferenczihez, aki középre adta a labdát, az érkező Pölöskey bal belsővel a kapuba továbbított (2-1). A sérüléséből felépült Selim Bouadla is pályára lépett. Az utolsó negyedórában kiegyenlítettebbé vált a játék, a végén a vendégek nagyon küzdöttek az egyenlítésért, helyzeteik is voltak, ám több gól már nem esett a meccsen.

Novakovics elkezdte a futást

Nenad Novakovics júliusban, a Győr elleni hazai rangadón szenvedett kereszt- és oldalszalag-szakadást. A DVSC szerb kapusa a klub honlapján elmondta, hogy minden jól halad, nem érez már fájdalmat és elkezdte a futóedzéseket. Mint ismert, a játékost a súlyos sérülése után Münchenben megműtötték, de itthon készült. A legutóbbi németországi látogatása során több alapos vizsgálaton is átesett, és jó eredmények születtek. Három hét múlva újabb kontrollra kell utaznia, ha akkor is minden rendben lesz, elkezdheti a teljes értékű munkát.

Olvasói sztorik