NB II

Visszavágott a Nyíregyháza

A Spartacus 2-0-ra legyőzte az ősi rivális Debrecent, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ismét Debrecen-Pallagon, az akadémia vadonatúj pályáján találkozott egymással a Nyíregyháza és a DVSC. A hajdúságiaknál azok léptek pályára, akik nem utaztak el a Videoton elleni Ligakupa-negyeddöntőre.

A 14. perc büntetőhöz jutott a Debrecen, de Kulcsár Tamás tizenegyesét Balogh János hárította. A 26. percben Bárányos Zsolt átadásából Nikolcs megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1). Az első félidőben a nyírségieknek volt több helyzetük, köztük ziccerek is, de csak egy gól született. Az ötvenedik percben Nikon Jevtics vezethette rá a labdát a debreceni kapusra, de ez a helyzet is kimaradt. Az 53. percben Bodnár László lőtt távolról, nagy erővel, de a kapus ismét bravúrral hárított. A Nyíregyháza birtokolta többet a labdát, és volt néhány ígéretes támadása, aztán a 78. percben Csorba Szabolcs tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. A jogos büntetőt Bárányos értékesítette (0-2).

– Több nagy helyzetünk is volt, és láttam ma szép dolgokat, így összességében elégedett vagyok. Különösen Djurovics, Ambrusz, Bárányos és Nikolics játéka tetszett – értékelte a klub honlapján Brekk János vezetőedző. – Az első húsz percben érződött, hogy tegnap kemény terhelést kaptak a fiúk, de aztán felvették a ritmust. Összeállt egy tengely, ami jól működik. Ami Varga Krisztiánt illeti, látszott rajta, hogy eddig csak műfüvön edzett. Ennyi idő kevés volt arra, hogy ténylegesen felmérjük, de láttam tőle jó dolgokat, ezért szerződést kínálunk neki. Úgy érzem, hasznunkra lehet a rövid passzos gyors játékban.

Felkészülési mérkőzés

Debreceni VSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus 0-2 (0-1)

Debrecen-Pallag. Játékvezető: Tatár

DVSC: Szécsi G. (Tóth Cs., 71.) – Boros (Fülöp, 71.), Albert (Hajdú, 71.), Szatmári Cs., Engel – Bereczki, Spitzmüller, Gál, Sós (Suskó, 71.) – Kulcsár T., Pölöskey (Molnár, a szünetben)

Nyíregyháza: Balogh J. (Ovszijenko, a szünetben) – Bodnár L., Korolovszky (Ambrusz, a szünetben), Djurovics (Dajka, 75.), Varga K. – Jevtics, Minczér, Bárányos, Pákolicz (Davidov, a szünetben) – Nikolics (Lukács, 65.), Csorba

Gólszerzők: Nikolics (27.), Bárányos (tizenegyesből 78.)

Olvasói sztorik