Hírek

Egy klubváltás, és ami mögötte van…

...avagy Varga Krisztián aláírta, majd felbontotta szerződését a Siófokkal, és Nyíregyházára tart.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Csongrádfoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a Sopronból távozó Varga Krisztián az NB I-ben sereghajtó FGSZ Siófok csapatában folytatja pályafutását. A felek meg is állapodtak, a fiatal középpályás aláírta szerződését a Balaton-parti klubbal, most azonban nagyon úgy tűnik, az átigazolás meghiúsult, ugyanis a 23 éves középpályás szerződést bontott a Siófokkal, és Nyíregyházán próbálkozik, ahol a szerdai, Debrecen elleni edzőmérkőzés után döntenek a sorsásról. A játékos menedzsere, Petercsák Balázs egy levelet jutatott el a Rangadó.hu részére, amelyben leírja, hogy ügyfele miért szakított ilyen gyorsan a Siófokkal. Íme, a közlemény.

Petercsák Balázs, az angol tulajdonú ITSSG UK Ltd Football Consultant-Agency munkatársa:
„Amikor tavaly szeptemberben az ügynökség igazgatójával személyes látogatást tettünk Siófokon, és Horváth Károly ügyvezetővel szóban megállapodtunk a klub és az ügynökség együttműködési feltételeiről, úgy tűnt, gyümölcsöző kapcsolat lesz. Miután Varga Krisztiánt kiajánlottuk a klubnak, és Horváth Károly szerződést ajánlott neki, fordult a kocka. Az ügyvezető felrúgta a szóbeli megállapodást az ITSSG-vel, nem volt hajlandó együttműködési szerződést kötni velünk. Ennek ellenére az ITSSG érdekeit háttérbe szorítva, és a játékos érdekeit előre helyezve, hogy lehetőséget kap NB I-es csapatnál, úgy döntöttünk Krisztiánnal közösen, hogy aláír a Siófokhoz. Becsületesen végezte az edzésmunkát, játszott a felkészülési mérkőzéseken, majd három hét után hidegzuhanyként ért minket Horváth Károly bejelentése, három nappal az átigazolási időszak zárása előtt, miszerint mégsem tart igényt a játékosra és esetleg valahova kölcsönadná. Varga Krisztián a mai napon szerződést bontott a BFC Siófokkal. Nem szeretném kifejteni a történtekkel kapcsolatban a személyes véleményemet… Szerencsére a felkészülési időszak hajrájában akadt egy új lehetőség, de erről egyelőre nem nyilatkozom.”

A Nyíregyháza 2-0-ra győzött a DVSC otthonában, a szerdai felkészülési mérkőzésen. A találkozó után Brekk János vezetőedző a próbajátékosról is beszélt:

– Ami Varga Krisztiánt illeti, látszott rajta, hogy eddig csak műfüvön edzett. Ennyi idő kevés volt arra, hogy ténylegesen felmérjük, de láttam tőle jó dolgokat, ezért szerződést kínálunk neki. Úgy érzem, hasznunkra lehet a rövid passzos gyors játékban – közölte a Spartacus trénere.

Olvasói sztorik