NB I

Varga a Siófokot választotta

A Sopronból távozó fiatal középpályás, Varga Krisztián 2014-ig írt alá új klubjánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Siófokon folytatja pályafutását az NB II-es Sopronból távozó Varga Krisztián. A 23 éves középpályás korábban a Nyíregyháza Spartacus csapatában is megfordult, az utóbbi fél évben pedig sokat bajlódott sérüléssel, valószínűleg ezért kellett távoznia az SVSE-től.

– Fél évet töltöttem Sopronban, aztán a téli szünet előtt lesérültem, hasfalhúzódásom volt – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésre Varga. – Pont akkor jött ez a sérülés, amikor visszaverekedtem magam a kezdőcsapatba, tehát a legrosszabbkor. Aztán beszéltem a vezetőséggel, és közösen döntöttünk úgy, hogy nem ott folytatom a pályafutásomat.

– Miért a Siófokot választotta? Voltak esetleg más megkeresései is?
– Hazatértem Nyíregyházára, felvettem a kapcsolatot a korábbi ismeretségre tekintettel az ITTSG UK LTD Football Consultant Agency magyarországi munkatársával, a jelenlegi menedzsmentemmel, aki a Siófokot ajánlotta először, és mivel NB I-es klubról van szó, őket választottuk, bár volt más lehetőség is.

– Mikor csatlakozott a gárdához, mióta edz Siófokon?
– Már a kezdetektől itt vagyok. Január hatodikán kezdtük a felkészülést, úgyhogy már egy hónapja itt vagyok a csapattal. Két-háromhetes próbajáték után a múlt héten pedig alá is írtam a szerződésemet.

– Milyen az új közeg, sikerült beilleszkednie?
– Úgy érzem, hogy abszolút elfogadtak a társak. Nagyon jó körülmények között edzünk, ezért is fogadtam el az ajánlatukat. Teljes mértékben elégedett vagyok, úgyhogy minden rendben van, jól érzem magam Siófokon.

– Mit vár a tavaszi szezontól?
– Az alapozás végére szeretném magam beverekedni a kezdőcsapatba, és jó lenne folyamatosan az NB I-ben szerepelni. Csapatszintem pedig azt várom, hogy bennmaradjunk az első osztályban, és minél több meccset tudjunk nyerni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik