NB I

Bajzát duplája sem volt elég

A Debrecen két góllal legyőzte a Nyíregyházát, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a nagy rivális Nyíregyháza ellen játszotta első felkészülési mérkőzését a Debrecen. A találkozóra Pallagon, a Debreceni Labdarúgó Akadémia füves pályáján került sor. Érdekesség, hogy ez volt a létesítmény történetének első mérkőzése ezen a játéktéren – írja a klub honlapja.

Többségben saját nevelésű labdarúgók kaptak szerepet a hazaiaknál ezen a találkozón. A mérkőzést megtisztelte jelenlétével az egykori Loki-játékos, a jelenleg az orosz Dinamo Moszkvát erősítő Dzsudzsák Balázs, illetve az egykori debreceni kapus, Djordje Pantics is.

Az első félidőben a DVSC akarata érvényesült, a vendégek leginkább Bajzát Péter révén veszélyeztettek. Kulcsár Tamás szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd Ferenczi János gyönyörű egyéni akció végén növelte az előnyt. Egy véleményes tizenegyessel szépítettek a vendégek, de a Debrecen továbbra is támadásban maradt, azonban a szünetig nem esett újabb gól.

A szikrázó összecsapás második félidejében Bajzát Péter összehozta az egyenlítést a Nyíregyházának. A kapott gól után a DVSC ismét magasabb fokozatra kapcsolt, és előbb Pölöskey Péter szemfülessége révén visszaszerezte a vezetést, majd a lefújás előtti pillanatban Szécsi Márk gyönyörű támadás végén mattolta a kapust.

Felkészülési mérkőzés

DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus 4-2 (2-1)

Debrecen-Pallag. Játékvezető: Nagy T.

DVSC: Polekszics – Kuti, Máté, Ludánszki, Engel – Dombi, Spitzmüller (Gál, 57.), Slimane Bouadla, Ferenczi J. (Barzsó, a szünetben) – Kulcsár T. (Szécsi M., a szünetben), Pölöskey. Edző: Kondás Elemér

Nyíregyháza: Balogh J. (Ovszijenko, a szünetben) – Ur (Benkő, 71.), Dajka, Korolovszky, Patály – Minczér, Davidov (Katona Gy., 59.), Csorba (Germán, 59.), Pákolicz – Bajzát, Nikolics (Reznek, a szünetben). Edző: Brekk János

Gólszerzők: Kulcsár T., Ferenczi J., Pölöskey, Szécsi, illetve Bajzát (2)

Olvasói sztorik