NB I

Sokat tanul az idősebbektől

A fiatal Szécsi Márk idén berobbanhat az NB I-be, és további ambíciói is vannak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ősszel debütált az élvonalban a DVSC színeiben, tavasszal pedig még több lehetőségre számíthat a mindössze 18 éves Szécsi Márk. Az eddigi felkészülési mérkőzéseken rendre szerepet kapott az U21-válogatottnál is számításba vett támadó. A Heves megyei Tarnaméráról származó csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már azzal nagy álma vált valóra, hogy bemutatkozhatott a Lokiban, de nincs megállás, mert további ambíciói vannak.

– Hogy zajlik a felkészülés?
– Jó passzban van a csapat, játszottunk már felkészülési mérkőzéseket, illetve a Létavértes elleni Magyar Kupa-találkozók során tétmeccsen is bizonyíthattunk. Jövő héttől az edzőcentrumba vonulunk, és ott folytatjuk a munkát. Jók az edzések, bízom benne, hogy tavaszra sikerül megújulni.

– Kondás Elemér vezetőedző nyilatkozta a minap, hogy csatárposzton már önnel is számolhat, akár kezdőjátékosként is…
– Felemelő érzés, hogy ilyen fiatalon már így bíznak bennem! Azonban sokat kell még dolgoznom, szeretnék fejlődni, hogy tényleg valóban sokat játszhassak a csapatban.

– Nemcsak a DVSC-nél, de az U21-válogatottnál is bizonyíthat…
– Én egyfajta megfigyelésen voltam a válogatottnál, hiszen korábban nem voltam kerettag. Különösebb értékelést nem kaptam, de bízom benne, hogy elégedettek voltak velem, és számítanak rám a jövőben is. A nemzeti együttesre Európa-bajnoki selejtezők várnak, úgyhogy komoly célok előtt áll a csapat.

– Milyen érzés a bajnoki címvédő csapatában futballozni?
– Nagy álmom vált valóra, amikor az első debreceni edzésemen testközelből figyelhettem Dombi Tibort, Szakály Pétert, vagy éppen Mészáros Norbertet. Felemelő érzés már az is, hogy köztük lehetek. Nagyon sokat tanulhatok az idősebbektől, akik mindenben próbálnak segíteni, már az első perctől kezdve befogadtak.

– Mint sok fiatalnak, bizonyára önnek is van kedvenc külföldi csapata vagy játékosa. Kik a példaképei?
– Valóban, nekem is van külföldi kedvencem. A játékosok közül Steven Gerrard játéka nagyon szimpatikus, a csapatok közül pedig a Chelsea-t favorizálom.