NB I

Pótolhatatlan játékos nincs

Kondás Elemér szerint Varga József példája válasz azoknak, akik kétkednek a magyar edzőkben.

Kapcsolódó cikkek

Francia játékost tesztelnek
Próbajátékra érkezett a DVSC-TEVA együtteséhez a 22 éves francia Mamadou Wague, aki védekező középpályásként és belsővédőként is bevethető. Tehetségét mutatja, hogy fiatal kora ellenére már játszott a francia élvonalban is. Korábban a Le Mans és az FC Metz labdarúgója volt. Pályára lépett a francia U19-válogatottban is. Egy hétig készül a Lokival, sorsáról ezt követően dönt a szakmai stáb és a vezetőség – írja a klub honlapja.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mozgalmas napokat él mostanság a bajnoki címvédő DVSC-TEVA. A debreceniek elvesztették egyik meghatározó játékosukat, Varga Józsefet, aki a német élvonalba szerződött. Az élet persze nem áll meg, a hajdúságiak felkészülése szombaton a Békéscsaba elleni felkészülési meccsel (3-1), vasárnap pedig a fiókcsapatuknak számító NB III-as Létavértes elleni Magyar Kupa-mérkőzéssel (2-0) folytatódott. Utóbbi találkozó bizonyára nem a színvonaláról marad emlékezetes, hiszen a szakadó eső tulajdonképpen használhatatlanná tette a pályát, de sárdagasztásban és iszapbirkózásban is a Debrecen bizonyult jobbnak.

Ezen a héten is sűrű lesz a csapat programja, hiszen szerdán Magyar Kupa-visszavágót játszik, a találkozóra valószínűleg az Oláh Gábor utcai műfüves pályán kerül sor, mivel a hajdúsági megyeszékhelyen jelenleg is havazik. Pénteken és szombaton egyaránt edzőmérkőzés szerepel a programban, előbb a Balmazújváros, majd a szintén másodosztályú Mezőkövesd ellen.

A DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér a Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott, igyekeznek megfelelően elosztani a játékosokat, hogy egyenletesen adagolják számukra a terhelést.

– Az irreális pályaviszonyok miatt van értelme a szakmai értékelésnek?
– Ilyen pályán az a legfontosabb, hogy minél hamarabb alkalmazkodjanak a játékosok a talajhoz. Ebben az esetben is értékelhető a teljesítmény, ha nem is a játék tekintetében, de a csapat együttes mozgása ilyenkor is látható, és nagyon fontos az akaraterő is – beszélt a Létavértes elleni kupanegyeddöntőről Kondás Elemér. – A felkészülésünk ezen a héten is három mérkőzéssel folytatódik. Próbáljuk megfelelően elosztani a játékosokat, hogy egyenletesen adagoljuk számukra a terhelést.

– Látta Varga József első német meccsét?
– Részben láttam. Örülök is neki, hogy a Bundesligába került, de hiányzik is. Annak feltétlenül örülök, hogy így sikerült a bemutatkozása, és jó véleményeket hallunk róla, hiszen elég gyorsan, egyik napról a másikra kellett csatlakoznia új klubjához. Alapembere volt a csapatunknak, de korábban is az volt a véleményünk, hogy pótolhatatlan játékos nincs. Megpróbáljuk pótolni, megvannak rá az embereink, és ha esetleg nem sikerülne, igazolhatunk is.

– Varga példája remek visszaigazolás lehet a Debrecenben zajló szakmai munka minőségét tekintve…
– Mi nem szeretjük dicsérni magunkat, ezért nem is mennék bele részletesen ebbe a kérdésbe… Varga József eddig Debrecenben futballozott, magyar edzők irányításával. Mindenki vonja le a konzekvenciákat, hogy a magyar bajnokságban is fel lehet készülni a Bundesligára. Ez válasz is lehet a kétkedőknek, mert bizony vannak, akik kételkednek a magyar edzők felkészültségében…

Tisztes helytállásként értékelik

Az NB III-as Létavértes csapatánál egyelőre kérdéses az összeállítás a visszavágóra, mivel két játékos megsérült. Gyarmati András vezetőedző a DVSC honlapján értékelte a kupapárharc első felvonását.

– Irreális körülmények között tisztes helytállás volt a gyerekektől – kezdte Gyarmati András. – Két olyan hibát követtünk el, ami elkerülhető lett volna. Ha ez nincs, akkor talán a döntetlen meglehetett volna, így viszont az első csapat két góllal mindenképpen fölénk nőtt. Nem tudom, mi lesz a visszavágón, mert elég kevesen vagyunk, négy alapemberünk hiányzott, ráadásul most két játékos megsérült. Kérdéses tehát, hogy állunk majd ki, de szerdán is ugyanúgy mindent megteszünk, mint ahogy most is.

Olvasói sztorik