Hírek

Varga győzelemmel debütált

Varga József és Stieber Zoltán német csapata szombaton 2-1-re nyert a Shalke otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Varga József és Stieber Zoltán német csapata, a sereghajtó Greuther Fürth 2-1-re győzött a tabella hatodik helyén álló, Bajnokok Ligája-szereplésért küzdő Schalke 04 otthonában a Bundesliga szombati játéknapján.

Mindkét magyar kezdő volt, és végigjátszották a találkozót. Az első félidőben azt történt, amit a két csapat helyezése és játékereje ígért: a hazaiak többet birtokolták a labdát, s próbáltak támadni, ám a szervezetten és szívósan védekező Fürth nem engedte kibontakozni ellenfelét, jól szűrte a hazaiak támadásait, s néhányszor gyors kontrával veszélyeztetni is tudott – írja a dehir.hu. A 25. percben Djurdjics indította kitűnő labdával Varga Józsefet, aki 17 méterről, futtából lapos lövést eresztett meg, s a labda csak centikkel suhant el a bal kapufa mellett.

Gyors gólváltással kezdődött a második játékrész: Basztosz lőtt hatalmas bombagólt, de öt percen belül válaszolt a Fürth egy Stieber, Djurdjics, Klaus akció végén. Az 59. percben Varga begyűjtötte első sárga lapját kezezés miatt. Sokáig úgy tűnt, az 1-1 marad a végeredmény, ám fantasztikus hajrá kezdődött. Az utolsó tíz percben mindkét csapat előtt több gólszerzési lehetőség adódott. Előbb a Fürth rendezett tűzijátékot a hazaiak kapuja előtt, kétszer is óriási bravúrral hárított Hildebrand, majd a túloldalon Varga mentett vészhelyzetben fejessel, de másodpercekkel később Raffael a jobb kapufát találta telibe.

Aztán a rendes játékidő leteltével, a hosszabbítás negyedik percében egy baloldali vendégtámadás végén Djurdjics befejelte a vendégcsapat második gólját, s ezzel a forduló legnagyobb szenzációját okozva a Fürth győzelemmel térhetett haza Gelsenkirchenből. Eddig mindössze egy győzelme volt az újoncnak, amely mostani sikerével sem tudott előrelépni a sereghajtó pozícióból, de két pontra megközelítette a tabella 17. helyén álló Augsburg együttesét, az osztályozós pozícióban levő Hoffenheim csapatával szemben pedig négy pont a hátránya.

– Emelem a kalapom a csapat előtt, hogy tizenhét nyeretlen bajnoki mérkőzés után a Schalke pályáján ilyen teljesítményt nyújtott – értékelte Mike Büskens vezetőedző. – Ez a győzelem erőt adhat a folytatásra. Az újonc Varga József úgy játszott, mintha már három éve nálunk szerepelne. Azért igazoltuk le, hogy példát mutasson, formát, lendületet adjon játékunknak. Remekül sikerült a bemutatkozása.

Jövő szombaton a Wolfsburg vendégeskedik a Fürth stadionjában, egy héttel később Düsseldorfba utazik a csapat, majd a Leverkusent fogadja.

Olvasói sztorik