Hírek

Helye van egy topligában?!

A német lehetőség nagy kihívás Varga József számára, hogy megmutassa, helye van a legjobbak között.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Greuther Fürth fél évre kölcsönvette Varga Józsefet a DVSC-től. A 18-szoros válogatott középpályás aláírta szerződését, már edzett is új csapatával, és péntek reggel elutazik Gelsenkirchenbe. Mivel a játékengedélye időben megérkezett, a Schalke 04 ellen akár be is mutatkozhat a Bundesligában!

– Hosszú és fárasztó nap van mögöttem: szerda este összepakoltam, Budapestről Bécsbe utaztam, hajnalban pedig Németországba repültem. Délelőtt átestem az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, amin mindent rendben találtak – mesélte az F-Group menedzseriroda sajtóanyagában Varga József. – Megnéztem a stadiont, aztán összeismerkedtem a szakmai stábbal és a társakkal. Mindenki nagyon barátságos és közvetlen volt, az edző érdeklődött, hogy mennyire viselt meg az utazás, s külön, vagy a csapattal együtt akarok-e gyakorolni. Úgy döntöttem, nem mentem fel magam a munka alól, részt vettem a tréningen. Már az itt eltöltött néhány óra bizonyította, hogy jó helyre kerültem.

Varga hangsúlyozta, hogy mindig vonzotta a Bundesliga légköre, az a profizmus, az a precizitás, ami a német labdarúgást jellemzi.

– Szinte minden kívánságát teljesítik a futballistának, a sportolónak valóban csak a feladatára kell koncentrálnia. A bajnokság színvonala rengeteget fejlődött az elmúlt években, Európa egyik legnívósabb ligája ez, ahol remek csapatok, nagyszerű játékosok szerepelnek. A fürthi lehetőség nagy kihívás a számomra, fél évem van arra, hogy megmutassam, helyem van egy topligában. Ugyanakkor nem teherként élem meg ezt, bár kétségtelen, fejben erősnek kell maradnom. Az elmúlt években a Debrecennel volt lehetőségem nemzetközi kupákban edződni, és a válogatott mérkőzések is segítettek a tapasztalatszerzésben, szóval tényleg csak rajtam múlik, hogy élek-e az eséllyel. Segítség, hogy magyar társam is lesz, Stieber Zoltánt jól ismerem, a korosztályos válogatottban és a nagyválogatottban is játszottunk együtt. Szeretik és elismerik a klubnál, örülök, hogy a Greuter egyik meghatározó labdarúgójára tudok támaszkodni a beilleszkedésnél.

Olvasói sztorik