NB I

Varga a Bundesligában folytatja!

Nyárig biztosan a német Greuter Fürth játékosa lesz a debreceni középpályás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Délután adta hírül a debreceniek hivatalos honlapja, hogy bármikor befuthat egy Bundesliga-csapat ajánlata Varga Józsefért. Nos, nem kellett sokat várni a DVSC középpályásának kérőjére, ugyanis nem sokkal később a Greuter Fürth be is jelentkezett a játékosért, és a felek rövid időn belül megegyeztek a részletekről.

A megállapodás szerint Varga József június 30-ig kölcsönben szerepel majd a német élvonalban sereghajtó Greuther Fürth együttesében.

Varga nem egyedüli magyar lesz a csapatnál, hiszen Stieber Zoltán is a bajoroknál szerepel. A Fürth csapata jelenleg az utolsó, 18. helyet foglalja el a német első osztályban.

A saját nevelésű középpályás 2008-ban került fel a DVSC első csapatához, és szinte rögtön alapemberré vált. Tevékeny részese volt a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutásnak, mindenki számára emlékezetes a Levszki Szófiának rúgott gólja. A válogatottban is meghatározó emberré vált, eddig 18-szor öltötte eddig magára a nemzeti csapat szerelését.

Szima Gábor klubelnök elmondta, hogy az elmúlt években három klub, a román CFR Cluj, a fehérorosz BATE Boriszov és a svéd Kalmar tett konkrét ajánlatott a középpályás játékjogának megvásárlására, de ezekből végül nem lett megállapodás.

– A klub és a labdarúgó is inkább erősebb nyugat-európai országokban gondolkodott. A Fürth a Bundesliga utolsó helyén áll, és a bent maradásért küzd. Varga Józsefnek ebben az átigazolási időszakban nem volt más klubtól ajánlata, úgy éreztük, hogy hasznos lenne, ha a tavasz folyamán meg tudná magát mutatni a német élvonalban, így a játékos értéke jelentősen megnő, egyúttal sokat fejlődhetne, hiszen erősebb bajnokságban szerepel – magyarázta Szima Gábor. – Reményeink szerint egy jó tavaszi teljesítmény után Varga József és a DVSC-TEVA is profitálni tud a féléves Bundesliga szezonból. A középpályás a kölcsönszerződés lejárta után, július elsejével ismét a Loki játékosa.

A klubtulajdonos úgy vélekedik, hogy a távozók közül egyedül Varga József volt meghatározó játékos. Kijelentette: az átigazolási időszak hátralévő részében több kulcsjátékos nem igazol el, egyedül Yannick sorsa kérdéses, de mint tudjuk, ő az elmúlt ősz folyamán nem számított alapembernek.

– Őt csütörtökig engedte el a klub, tehát holnap vissza kell térnie Debrecenbe. Eddig vele kapcsolatban semmilyen megkeresés nem érkezett hozzánk – mesélte Szima Gábor. – Ez nem zárja ki, hogy esetleg a holnapi nap folyamán, vagy akár a későbbiekben – hiszen nem zárul le mindenhol az átigazolási időszak – ne kapnánk ajánlatot a játékjogára. Ha találunk február huszadikáig, vagyis az átigazolási időszak végégig olyan futballistát, akiről úgy gondoljuk, a DVSC-TEVA számára erősítést jelent, természetesen megpróbáljuk leigazolni, főleg, a most távozó Varga József posztjára érkezhet erősítés.

Olvasói sztorik