NB I

Tétmeccs a fiókcsapat ellen

Presztízscsata a javából: vasárnap rendezik a Létavértes–Debrecen meccset a Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sors úgy hozta, hogy a két versenyben lévő hajdú-bihari csapatnak, az NB III-as Létavértesnek és az élvonalbeli DVSC-nek éppen egymással kell megküzdenie a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A mérkőzés pikantériája, hogy az NB III-as Létavértes a debreceni klub fiókcsapata, az elmúlt években sok későbbi Loki-játékost az alig több mint hétezer főt számláló kisvárosban neveltek ki (néhány példa: Szécsi Gergő, Nagy Zoltán, Korhut Mihály, Varga József, Rezes László, Spitzmüller István, Kulcsár Tamás, Ferenczi János, Szűcs István) – írja a haon.hu.

Ők a példaképei azoknak a futballistáknak, akik jelenleg Gyarmati András edző keretét alkotják, ők azok, akik pozitív mintaként szolgálhatnak a jövő nemzedéke számára. A párharc első mérkőzését vasárnap 14 órától Létavértesen rendezik, a visszavágóra február 6-án, szerdán 13 órától Debrecenben kerül majd sor.

Hogy az NB III-as Létavértes idáig eljutott, már önmagában is bravúr, hiszen a másodosztályú Putnokon, Mezőkövesden és Szolnokon, valamint az élvonalbeli Lombard Pápán túljutva került be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

– Elég furcsa meccs lesz, hiszen a Létavértes a fiókcsapatunk. Nehéz találkozóra számítok, biztos vagyok benne, hogy a fiatalok mindent meg fognak tenni azért, hogy bizonyítsanak, ahogy mi annak idején – vélekedett Korhut Mihály, aki maga is a Létavértesben nevelkedett. – Természetesen ismerjük a csapatot, és az edzőjüket, rám is Gyarmati Bandi bácsi figyelt fel. Nem gondolom, hogy olyan simán tudnánk nyerni, tisztában vagyunk vele, ellenfelünk milyen csapatokat vert ki a negyeddöntőig vezető úton, akár meglepetést is okozhatnak, pláne, ha nem a megfelelő hozzáállással lépünk pályára. És ha már itt tartunk, a játéktér is megnehezítheti a dolgunkat, hiszen eddig műfüvön készültünk, most pedig rendes füvön kell játszanunk.

Érdekesség, hogy a kupameccs előtt egy nappal felkészülési mérkőzést is játszik a Debrecen, méghozzá az NB II Keleti-csoportjában listavezető Békéscsaba ellen. A szakmai stáb vegyes összetételben játszatja majd a keret tagjait. A DVSC honlapja szerint több játékos is sérüléssel bajlódik: Selim Bouadla, Spitzmüller István, Lucas Marcolini, Kulcsár Tamás és Bernáth Csaba vélhetően nem utaznak el Létavértesre.

Olvasói sztorik