Hírek

Földöntúli boldogság

Kertész Tamás két góljával jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában a harmadosztályú csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Putnok, Mezőkövesd, Pápa, Szolnok…

A fenti városok nem egy távolsági buszjárat aktuális megállóhelyei, hanem az NB III-as Létavértes legyőzött ellenfelei a Magyar Kupában. A DVSC fiókcsapata fordulóról fordulóra bravúrokat produkál, szerdán éppen Szolnokon nyert 2-1-re, és így idegenben lőtt több góllal bejutott a legjobb nyolc közé. A találkozó mindkét vendéggólját Kertész Tamás szerezte, aki a Rangadó.hu érdeklődésére boldogan mesélt a mérkőzésről, a lehetséges ellenfelükről és saját pályafutásáról is.

– Nagyon boldog vagyok, már a lefújás után leírhatatlan érzés kerített hatalmába – kezdte Kertész Tamás. – Amikor a szüleimmel beszéltem, akkor el is érzékenyültem kicsit.

– Hosszú volt az éjszaka?
– Csapatszinten még nem ünnepeltük meg a továbbjutást, de családi körben koccintottunk azért egyet erre a sikerre.

– Ez volt a legnagyobb siker eddigi pályafutásában?
– Mivel húszéves vagyok, még nincs mögöttem túl hosszú karrier. Szóval a kérdésre válaszolva: igen, ez volt.

– A mesterük azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy akár öt-egyre is nyerhettek volna. Ez valóban így volt?
– Már az első mérkőzésen is fölényben játszottunk, tehát úgy utaztunk Szolnokra, hogy miért ne nyerhetnénk ellenük? A mezőnyben egyértelműen föléjük kerekedtünk, nekem is volt még speciel két nagy helyzetem, amit kihagytam…

– Ott vannak a legjobb nyolc között. Melyik csapat ellen játszanának szívesen?
– Az úgynevezett kisebb csapatok közül a Vácnak nem örülnék, ott technikás, gyors játékosok szerepelnek. Talán a legjobb a Siófok lenne, hiszen ők bukdácsolnak az NB I-ben is, ellenük szerintem lenne esélyünk. Persze, vannak igazán nagy csapatok is.

– Mit szólna egy DVSC–Létavértes párosításhoz?
– Mindenképpen pikáns lenne egy házon belüli kupacsata. A játékosok ismerik egymás, szinte név szerint is. Számunkra persze nagy motivációt jelenthetne ez a párharc.

– Mennyi esélyt lát arra, hogy a közeljövőben magasabb osztályban szerepeljen?
– Úgy gondolom, azt már bizonyítottuk, hogy egyénileg és csapatszinten is erősek vagyunk. Igazából szó van róla, hogy télen átmehetek az NB II-es együtteshez, csak az meg ugye a nyáron az átszervezés után már nem maradhat a másodosztályban. Szeretnék magasabb osztályban is bizonyítani, remélem, jól alakul majd a jövőm.

Hét éve volt utoljára ekkora bravúr

Történelmet írt a Létavértes, hiszen utoljára 2005-ben sikerült harmadosztályú klubnak a legjobb nyolc közé jutnia a Magyar Kupában. Hét éve a Kazincbarcika vitt véghez hasonló bravúrt, akkor a borsodiak 2-1-re kaptak ki a későbbi aranyérmes Matáv-Soprontól.

Olvasói sztorik