Hírek

Kiütötte egykori csapatát

Már két NB II-es együttest is elbúcsúztatott a Magyar Kupától a DVSC fiókcsapata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Létavértes–Putnok 2-0 és Létavértes–Mezőkövesd 2-0. A borsodi NB II-es együtteseknek nagyon nem megy a Debrecen harmadosztályú fiókcsapata ellen a Magyar Kupában, hiszen a Léta már ott van a harmadik fordulóban! Az említett két meccsen egyaránt gólt szerzett Barzsó Attila, a hajdúságiak húszéves középpályása, akivel kapcsolatban külön érdekesség, hogy mezőkövesdi születésű és nevelésű, tehát szerda délután egykori klubja búcsúztatásában vállalt aktív szerepet!

A Rangadó.hu érdeklődésére Barzsó Attila elmondta, szeretne mihamarabb bizonyítani, hogy a későbbiekben az NB II-es, majd az élvonalbeli csapatban is pályára léphessen.

– Hasonlított egymásra a két kupameccs?
– Mindkét mérkőzés előtt mi voltunk esélytelenebbnek kikiáltva, tehát nyugodtan készülhettünk – mesélte a Rangadó megkeresésére Barzsó Attila. – Nagyon együtt vagyunk, hittünk magunkban és támogattuk egymást. Érződött, hogy egy jó formában lévő csapat látogatott hozzánk, amely eddig minden meccsét megnyerte az NB II-ben. Összeszokott csapat, sokat kellett dolgoznunk.

– Külön pikantériát ad a góljainak, hogy ön mezőkövesdi!
– Igen, és hétvégenként rendszeresen hazalátogatok a szüleimhez, akik jelenleg is ott élnek. Külön motivációra ezúttal sem volt szükségem, mert minden meccsre úgy megyek ki, hogy győzni szeretnék. Annyiban volt talán pikáns, hogy volt néhány régi ismerősöm az ellenfél soraiban.

– Hogy került Mezőkövesdről annak idején Létavértesre?
– Amikor Mezőkövesden fociztam, az első csapat még nem volt ennyire erős. Úgy gondoltam, szeretnék szerencsét próbálni máshol, így jött az ötlet, hogy eligazolok a Debrecenhez. Szeretném végigjárni a szamárlétrát, amelynek egyik foka a Létavértes.

– Fiókcsapatról lévén szó, van lehetősége a továbblépésre?
– Fennáll a lehetőség, igen. A nyári és a téli átigazolási szezonban szokott ez téma lenni. Bizonyítani kell, és akkor feljebb léphetünk. Megvan rá az esély, hogy az NB II-es kerethez kerüljek, és ha ott is jó teljesítményt nyújtok, egyszer akár az élvonalban is pályára léphetek. Természetesen ez a célom!

– A bajnokságban eddig három győzelmük és három vereségük van. Miért ilyen hullámzó a teljesítményük?
– A bajnokság elején még nem állt össze teljesen a csapat, de úgy érzem, sikerült kilábalnunk a gödörből. Három elkerülhető egy-nullás vereségünk volt, de a győztes meccseken már tíz gólt rúgtunk.

Olvasói sztorik