NB II

Jobb ilyenkor egy pofon

Éles Szilárd csalódott, de úgy érzi, a kupa-kiesés csak pillanatnyi megingás volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB III-as Létavértes ellen szenvedett 2-0-s vereséget a másodosztály keleti listavezető csapata, a Mezőkövesd-Zsóry. Véber György vezetőedző a kezdő-tizenegyet tekintve nem vette félvállról a találkozót, hiszen nagyjából a bajnokságban veretlenül menetelő alapcsapatot állította ki a találkozóra. A mérkőzés mégsem úgy sikerült, ahogy azt a vendégek eltervezték, így elbúcsúztak a Magyar Kupától.

A mezőkövesdiek alapembere, Éles Szilárd sem érti, hogy mi történt a csapattal. A 25 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, úgy érzi, a szezon leggyengébb játékát produkálta a csapat, de nem fognak egyéb tényezők mögé bújni, vállalják a vereséget, és igyekeznek minél hamarabb bizonyítani közönségüknek és vezetőiknek.

– A szezon leggyengébb játékát produkáltuk – kezdte a nyáron Siófokról visszatérő mezőkövesdi hátvéd, Éles Szilárd. – Az elmúlt hat fordulóban mutatott teljesítményünknek nyoma sem volt a pályán, egyénileg és csapatként is tudásunk alatt teljesítettünk. Nem tudjuk, mi volt ennek az oka, de ki kell javítanunk ezt a hibát.

– Játékban mennyire múlta felül önöket az ellenfél?
– Nagyon dekoncentráltak voltunk, ha késő estig játszunk, akkor sem rúgunk gólt ezen a találkozón. Semmi nem jött össze ezen a meccsen. A cserék után ugyan felpörgött a játékunk, de komoly helyzetekig így sem jutottunk el. Rengeteg egyéni hibát vétettünk, ívelgettünk, ahelyett, hogy érvényesítettük volna a mezőnyfölényünket a megszokott sokpasszos játékunkkal. Magunknak köszönhetjük ezt a vereséget.

– Mi lehetett az oka ennek a dekoncentráltságnak? Nagyon komoly tempót diktálnak az NB II-ben, nem lehet, hogy most jött ki a csapaton a fáradság?
– Lehet, hogy ennek is köze van a vereségünkhöz, de profi labdarúgóként nem foghatjuk a fáradságra a rossz eredményt. A külföldi csapatok játékosai is bírják a heti két mérkőzést, ez nekünk sem lehet mentség. Nem volt előjele annak, hogy ennyire szétesett lesz a játékunk, sem a korábbi mérkőzéseken, sem a hétközi edzéseken. Mindig odatesszük magunkat, a gyakorlásokon is, ezért ért minket is váratlanul ez a megingás.

– Milyen hatással lehet ez a vereség a későbbi teljesítményükre?
– Túl kell tennünk magunkat ezen a találkozón. Hétvégén győzelemmel akarjuk bizonyítani mind a szurkolóinknak, mind a vezetőinknek, hogy ez csak egy botlás volt, semmi több. Jobb ilyenkor egy pofon, mint mondjuk a bajnokság későbbi, kiélezett szakaszában. Mostanában elszoktunk a vereségektől, ez jó lenne, ha így maradna a továbbiakban is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik