NB II

Még több van bennük!

Hamar Ádám is úgy érzi, a mezőkövesdiek valós tudása alapján nem nagyon voltak pozitívumai a Vasas elleni sikernek.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 4. forduló
Mezőkövesd Zsóry SE – Vasas SC 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, 1100 néző. Játékvezető: Iványi
Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs Cs., Lakatos B., Elek N., Éles – Sigér, Irhás (Jeremiás, 65.), Bognár I. (Dobos, 58.) – Bogdány, Hamar Á., Lipusz (Bagi, 71.) Edző: Véber György
Vasas: Szatmári Z. – Görgényi, Lucas, Mileusznics (André, 66.), Katona M. (Füredi, 77.) – Ferkó Á., Thiago – Polényi, Mundi R. (Szilágyi P., 56.), Deyvison – Bobo. Edző: Joaquim Machado Goncalves
Gólszerző: Hamar Á. (tizenegyesből, 47.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A Mezőkövesd-Zsóry hazai pályán 1-0-ra nyert a Vasas SC ellen az NB II Keleti-csoportjának negyedik fordulójában. A borsodiak így továbbra is tökéletes teljesítménnyel vezetik a tabellát.

A végeredmény, illetve csapata remek szereplése ismeretében meglepő a mezőkövesdi vezetőedző, Véber György értékelése a kovesdisport.hu oldalon.

„Ez az a meccs, amit nem fogok visszanézni és nem értékelek, bár gratuláltam a csapatnak. Véleményem szerint értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, de megint nyertünk. Érthetetlen, hogy el voltunk anyátlanodva, mintha kislányok játszottak volna. Az első félidei helyzetekre gondolok, hogy kapussal szemben állva kihagyjuk, vagy milyenek voltak az utolsó passzok. Örülök a három pontnak, de mindenkinek magának kell értékelnie, hogy ez miért is volt. Vezetjük a tabellát, erre senki nem gondolt. Nem fordulhat elő ilyen mentális probléma, mert a mai az mentális csőd volt. Merítsünk erőt abból a mondásból, hogy az a jó csapat, amely gyenge játékkal is nyerni tud.”

A Rangadó.hu arra volt kíváncsi, mit szól mindehhez a csapat támadója, Hamar Ádám, aki a mérkőzés egyetlen gólját szerezte tizenegyesből, illetve duplájával a szolnoki rangadót is ő döntötte el.

– Három pontot szereztek, és győztes gólt lőtt. Ezen kívül van valami pozitívuma a vasárnapi meccsnek?
– Hát nem sok… Örültünk a győzelemnek, de a valós tudásunk alapján nem nagyon voltak pozitívumai a Vasas elleni találkozónak. Voltak helyzeteink, több góllal is nyerhettünk volna, és tagadhatatlan, hogy szerencsénk is volt. Magunkhoz képest, amit Tatán, a kéthetes edzőtáborban nyújtottunk, csak Békéscsabán játszottunk jól. Ott nagyon jó volt a teljesítményünk, a többi meccsen annyira nem. Félreértés ne essék: jól játszottunk, de magunkhoz képest nem.

– Mégis négy győzelemmel kezdtek, méghozzá négy rangadót nyertek meg. Hogy csinálták?
– Nagyon egységesek vagyunk, akkor is, ha magunkhoz képest gyengébben játszunk. Igazából, egyedül erre a Vasas elleni meccsre mondanám, hogy nem volt jó. Megérdemelten vagyunk ott a tabella élén, és ezt a remek sorozatot megpróbáljuk minél tovább kitolni. Fiatal csapatunk van egy-két rutinos játékossal megerősítve, éhesek vagyunk a sikerrel. Személy szerint az első hellyel lennék megelégedve. A hivatalos cél az ötbe kerülés, de ha már így rajtoltunk, muszáj álmodni egy kicsit…

– Szolnok, Nyíregyháza, Békéscsaba, Vasas. Így kezdték a bajnokságot. Mit szólt, amikor meglátta a sorsolást?
– Én örültem neki, és úgy láttam, a többiek is örültek. Tavaly is jól szerepeltünk a jó csapatok ellen, csak a tabella végén állók ellen vesztettünk pontokat.

– Tizenöt találatával a keleti góllövőlista második helyén végzett. Nyáron nem csábították az élvonalba?
– Voltak megkeresések, de élő szerződésem volt, és úgy döntöttem, hogy maradok erre a szezonra. Jól érzem magam, nagyon jó edzőnk van, nincs panaszom. Szeretnék már az NB I-ben játszani, az az álmom, hogy ez a Mezőkövesd színeiben sikerül.

– Megszokták már Véber György egyedülálló habitusát?
– Szeretünk vele dolgozni, számunkra nagyon hasznos a győztes típusú mentalitása. Folyamatosan nyerünk, mégsem teljesen elégedett, hiszen többre vagyunk képesek. Nem az van, hogy ha nyerünk, akkor minden szép és jó, hiszen még ennél is több van bennünk.

Olvasói sztorik