NB II

Ütőkártyát adnak az ellenfél lábába

A Mezőkövesd visszafogottabb teljesítménye ellenére Hamar Ádám remek formában rohamozza az ellenfelek kapuját.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Tavaly nyáron az NB II Keleti-csoportjának második helyezettje leigazolta az NB III Mátra-csoportjának egyik legeredményesebb játékosát, vagyis a Mezőkövesd-Zsóry szerződtette Egerből az elmúlt idényben 18 gólt szerző Hamar Ádámot. Igen ám, de a két fél közül csak az egyiknek folytatódott a remek sorozata a jelenlegi bajnokságban! A borsodiak legutóbbi második helyezésükhöz képest 22 forduló után csak a 11 helyen állnak, a támadó viszont 13 találatával az egész másodosztály legjobb góllövője!

A közelmúltban hosszú nyeretlenséget szakított meg a Mezőkövesd, amely a 21. körben 1-0-ra győzött a Balmazújváros otthonában, természetesen Hamar Ádám góljával. Ezt megelőzően tavaly november 20-án nyert bajnoki meccset az immár két edzőváltáson átesett csapat. A legutóbbi meccsen megint nem jött össze a siker, hiszen a Dunakanyar-Vác jégkorongos eredménnyel, 4-3-as győzelemmel utazhatott haza, de cikkünk főszereplője ezúttal is betalált, méghozzá kétszer. A Rangadó.hu érdeklődésére a 26 éves támadó elmondta, amíg a csapatok többségét felspannolja a vezetés, addig náluk görcsössé válik a játék!

– Vezeti a Keleti-csoport góllövőlistáját. Minek köszönhető, hogy bár a csapatnak nem megy úgy, mint az előző bajnokságban, ön ebben a szezonban is remek formában van, és termeli a gólokat?!
– Igaz, hogy a tabellán nem ott helyezkedünk el, ahol szeretnénk, ennek ellenére a csapat mindent megtesz a győzelemért! Sajnos a szerencse most nincs velünk! A magam részéről is örülök, hogy jól megy a játék. Minden meccsen próbálom hozni a maximumot, ami a gólokban is megmutatkozik – vélekedett a Rangadó megkeresésére Hamar Ádám.

– A Vácnak is lőtt kettőt, mégis vesztett a csapat. Hogy látta a meccset?
– Igen, sikerült ismét gólt, gólokat lőnöm. A legutóbbi két hazai meccsünkön hasonló szituációból veszítettünk! Addig, amíg a csapatok többségét felspannolja a vezetés, addig nálunk görcsössé válik a játék. Ezáltal sok hibával futballozunk, ennek eredményeként saját magunknak nehezítjük meg a meccset, és adunk ütőkártyát az ellenfél kezébe, illetve lábába!

– Ritka, hogy egy csapat otthon négy gólt kap, de a Mezőkövesddel ez már másodszor történt meg a mostani idényben, hiszen az Újpest B ellen négy-négy lett a végeredmény. Tavaly éppen a jó védekezés, a kevés kapott gól, a sok egy-nullra megnyert meccs volt az ezüstérem titka. Mi változott?
– Viszonyítási alapon nincs, mivel tavaly még nem Mezőkövesden játszottam! Sajnos a tavaszi szezonban az itthoni meccseinken vezetés után kapunk ki. Talán nagyon bizonyítani szeretnénk a szurkolóinknak, és ez okozza a hibáinkat. Fejben mindenképpen fejlődnünk kell, hogy nyugodtak maradjunk, amikor vezetünk, és ha meg kell fordítani egy meccset, akkor még elszántabban küzdjünk. Azt gondolom, ha erre ráérzünk, akkor sok örömet tudunk még okozni a szurkolóinknak!

– Véleménye szerint mi okozza azt, hogy a csapat a jelenlegi szezonban gyengébben muzsikál, mint tavaly?
– Tavaly, viszonylag összeszokott játékosok alkották a keretet, míg idén az erősítések hatására teljesen más kerettel indultunk a szezonnak! Jöttek a fordulók, és nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna. Majd átestünk két edzőváltáson! Úgy gondolom, egy csapat életében egy ilyen folyamat nem zajlik le zökkenőmentesen. Bízom benne, hogy Véber György érkezésével megnyugszunk, és kellő motiváció mellett sikeresek leszünk a hátralévő meccseken!

– Immár a harmadik edző dolgozik az együttessel ebben az idényben. Ki áll a legközelebb habitusban, mentalitásban és szakmailag a csapathoz?
– Szerintem ez játékosfüggő! Minden játékoshoz más és más edző áll közel. Hogy csapatként ki tud minket összekovácsolni a legjobban, az a bajnokság végére fog kiderülni.

– Ha továbbra is ilyen kiváló formában játszik és termeli a gólokat, bizonyára felkelti egy-két élvonalbeli klub figyelmét. Mik a tervei a következő szezonra, illetve a távolabbi jövőre?
– Remélem idén sikerül gólkirálynak lennem az NB II-ben, valamit a csapattal az első ötben végezni! A későbbiekben, akár már a következő szezonban az élvonalban szeretnék játszani.

Olvasói sztorik